Winny Energy Drink

 2010.03.01. 18:00

ne winnyogj !

Nem is kell többet mondanom, Buszesz. Az első korty, az első illat eszencia azonnal azt sugározza. Naivan meg se néztem a rearját a doboznak, csak az első korty után, amikor már sejtettem, hogy ki áll a színfalak mögött. Na de ne szidjuk le rögtön az italt, kezdjük az elejétől.

A Winny termékei a Cora és Match áruházakban kaphatóak, nem is rossz minőségben. A Cora bevásárlóközpont energiaitaljai között találtam rá. Első ránézésre a kék és a sárga színek miatt azt gondolná az ember, hogy light és citromos. Nem tesz jót a terméknek a doboz tetején erősen figyelő Winny márkajel, ugyanakkor jobban mutat az egész doboz, mint a Budget energiaital. A régi idők dobozait sejteti, az olckul' XL - ami a jelenlegi kinézete előtt volt kapható, Kehes oldalán megtekinthető - vagy az NRG ital dobozait. A kék és ezüst átmenet most is rájuk emlékeztet. Tegyem hozzá, hogy az NRG csak hazánkban ilyen lapos, és itthon Buszesz termék. Németországban kapható egy NRG nevezetű energiaital, ami jobban néz ki. A Winny eDrink egy kinézetre nem ütős. Csúnyítja az, hogy a karakterek háttér árnyéka sárga. A dobozon fordítva olvasható termék tájékoztatót kapunk, ez elég konkrét, plusz pont. Ami leginkább tetszik az egész terméken, az a nagyobb gyártók által már megoldott gyors összefoglaló INBÉ, RDA % leírása, ami jelenleg a doboz elején foglal helyet. Tartalom/százalék kifejezésben közlik, ami egyszerű, nem kell keresgetni. Kötelezővé tenném az ilyen feliratokat a dobozokon.

Az egyik legnagyobb energiaital forgalmazó hazánkban a Buszesz Zrt., és a sokéves tapasztalattal rendelkező társaság nem készített még igazán finom italt. A többi Buszesz zrt. által, már itt tesztelt ital: Watt, Watt Isotonic, Watt Natura, NRG, Queen, Fitt, Buldózer, Fuel, Silver Power. Az imént felsorolt italok közé, most már a Winny Energy Drink is beletartozik. Mindegyiknek érezni ugyanazt az esszenciát, amit én már csak Buszesz íznek hívok. A tesztelt termékek közül a Watt Natura volt a legjobb. A legtöbb terméket egyébként különböző boltok, áruházak részére készíti a társaság. Pl.: a Fitt Spar termék volt, a Fuel Aro-s, Silver Power leginkább Coop polcokon található, amíg az NRG a Corában volt. A jelen tesztelt termékben is egyértelműen benne van a Buszesz összetevő, amelytől az íze, szokványos lesz. Elején enyhén műanyag, de édes íz, szénsavassága megfelelő. A korty után felszínre tör a műanyag-kesernyés édes íz, amit végül hosszan, a keserű műanyag vált fel. Leginkább az NRG-hez tudom hasonlítani. Az ára olcsó, 99 Ft-, ami "sok", ha az NRG 79 Ft-ért is árulták a Corában. Inkább adok rá 20 forintot, és veszek egy XL-t.

Weboldalát nem érdemes keresni a terméknek úgy sincs. Tutti-frutti ízt, csak messziről látott. Vitaminokat a szokásos tartalommal rejt a Winny Drink. A megjelenése lehúzza a pontozásban, de a termék információ az jó. Az íze a szokásos Buszesz, már-már megszokom. Az NRG-hez hasonló pontozásban részesítem.

4/10

gyártó Buszesz Zrt.
forgalmazó Cora / Match - Winny termék

koffein / taurin / energia - 32 mg / 400 mg 196 kJ (100ml)
 

szerintünk : (2/5)
szerintetek: (3/5)

Címkék: 4/10 buszesz winny

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr541795281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

salapapa · http://salapapa.hu 2013.06.11. 12:23:55

kövezzetek meg, hogy "hogy lehet azt meginni?!" de maradok a Bombánál.
nem mondom hogy mindegy az ár, de inkább iszom ritkábban és kevesebbet, viszont a szájízemnek megfelelőt.
süti beállítások módosítása