Érdekesség: Burn, Watt Sunrise

 2010.07.06. 12:08

burn ultimátum

Miért? MIÉRT? És mikor? Döbbenten állok a történtek előtt, valamiről nagyon lemaradtam - és itt nem a fél literes Burn energiaitalról beszélek. Meglepődve tekintek a Coca-Cola forgalmazásában álló energiaital nedűje előtt.

Miért, és mikor? Megjelent a Burn 500 ml-s kiszerelésben. Nem túl érdekes dolog, talán kicsit leadták. Szebb, meglepőbb, nagyobb designt várna az ember, ha Burn energiaitalra gondol. Így sem rossz, fekete palack, szép matrica, két Burn márka-minta, dombornyomás a pet nyakán - nem vitték túlzásba az extrákkal. A hiba: a tartalom átlagos energiaitalokkal megegyező színű (amolyan sör szín). Leadták... gondoltam. Beszereztem egy 250 és egy 500 ml-es kiszerelést, az az egy fém dobozosat és egy pet palackosat, hogy mint érdekesség leadom az oldalon. Bontom fel a két terméket, mit látok?

A fém dobozos Burn is szimpla energiaital színű folyadékot tartalmaz. Csalódva állok a történtek előtt, meglepődve tapasztalok, majd újra gondolom a történteket. Több mint másfél éve teszteltem a normál Burnt. (Burn teszt hivatkozás, klikk-klikk!) A termék íze finom volt, valóban vegyesgyümölcsös, a színe bordó. A korábban írt tesztben lefényképeztem az Burn ital ~ folyadék részét. Itt ért a csalódás. Az fenti képen a fém doboz és pet palack ugyanazon italt tartalmazza. Az alábbi kép egy kb.: 1,5 éve készült teszt alanya. Kifejezetten azért fényképeztem le, mert tetszett a változatosság. És most?

Az íz finom maradt, az ár bizony csökkent. Kb.: 1 éve. Amikor nagy hírtelenséggel 170 Ft- körüli áron is hozzálehetett jutni a különböző áruházakban, bevásárló helyeken. Gyanítom, ekkor változtathatták meg az összetevőket. A fém doboz jelenleg 200 Ft körül mozog (találkoztam 160- és 300 Forintos áron is vele) a palackos pedig 300 Ft körüli áron szerezhező be. Öröm az ürömben, hogy az íze nem a szokványos tutti-frutti, hanem sokkal édesebb, kellemes. A két kiszerelésben ugyan az a folyadék található, ez ízben és a termékeken található leírásból is így derül ki - nem úgy a Bomba! különböző csomagolásai.

A szememben valamelyest csökkent a termék. Megmenti az íze, és a csomagolás. Szerencsére nem is olyan drága, és ami dob rajta, tartalmaz inozitolt, és guarana kivonatot is. Érdekesség, hogy nagyon sok kalóriát tartalmaz, talán az eddigi legtöbbet, a tesztelt italok közül. Szomorú valóság, hogy a Coca-Cola.hu weboldalon is úgy írják: "...bevezette az izgalmas, piros színű, vegyesgyümölcs-ízű Burn-t...", és a hivatalos weblap se frissült már jó három éve.

8/10

koffein 32 mg / 100 ml
guarana kivonat 1,5 mg / 100 ml
taurin 400 mg / 100 ml
inozitol 12 mg / 100 ml
energia 263 kJ (62 kcal) ! / 100 ml

forgalmazó Coca-Cola HBC Magyarország kft.


summer edition limited sunrise

A Watt mostanában változásokon ment keresztűl. Más doboz, nagyobb reklám, lassan felnő. A Buszesz Zrt. kifejlesztette termékét, amiben nincs- vagy csak minimális a Buszesz íz. A Watt Sunrise valóban jobb ízű mint Watt társai, nincs meg benne a jellegzetes, meghatározó (saját elnevezésem szerinti) buszesz íz. A Sunrise amolyan nyári kiadás, lehet vele nyerni. Sokmindent íhratnék még róla, de a tesztelést gman kolléga vállalta magára, ezért majd ő kifejti véleményét.

Címkék: érdekesség burn watt buszesz

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr152133113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2010.07.06. 13:11:31

A watt sunrise kifejezetten finom, ezért az árért (150ft) pedig tőlem 6/10-et kap.

Sajnálatos viszont a piros szín elvesztése a burn-nél, viszont a fél liter 300Ft-ért zseniális, ár/érték arány miatt 10/10

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2010.07.06. 23:26:30

@brëndon: azért az árért még akár 7 pontot is kaphat a sunrise.
A burn ugyanennyiért 253-at :D

vwpolo · http://edrink.blog.hu 2010.07.07. 15:31:09

Érdekes amit írtál. Ugyanis nem olyan rég ittam én is palackos burnt és piros volt! Valamint előtte 1 nappal vettem dobozosat és az is... Szóval meg kéne kérdezni a cocát, hogy mi a pálya, csak, hogy tiszta víz legyen a pohárban.

brëndon · http://edrink.blog.hu 2010.07.07. 17:43:32

@vwpolo: már írtam neki. Te gondolat olvasó vagy!
süti beállítások módosítása