Tartalmak leírása

 2009.07.21. 13:23
  • Ginzeng / Ginseng - legismertebb természetben előforduló szellemi és fizikai erőnlétfokozó, afrodiziákum, potencianövelő hatású.

 

  • Schizandra / WuWeiZi - a férfiaknál hatással van a szexuális kiteljesedésre és a vitalitásra, a nők testi és a szellemi jó közérzet harmonizálójaként használják illetve fiatalító szerként használják.

 

  • Damiána / Damiana - afrodiziákum, okozza a test alsó felének vérellátását. A damiana működési mechanizmusa azzal kapcsolható össze, hogy blokkoló hatással van a progreszteron receptorokra, ezáltal hozzájárul a magasabb tesztoszteronszint fenntartásához. Ez a progreszteron szint változás természetes hormonális válaszként gyors zsírégetést tesz lehetővé, és a tiszta izomtömeg növekedését serkenti sportolóknál.

 

  • Guarana - természetes módon tartós frissességet biztosít, nincs ismert káros mellékhatása. Javítja a testi és szellemi teljesítőképességet, így sportolóknak, illetve szellemi foglalkozásúaknak egyaránt ajánlott. Fájdalomcsillapító hatása is ismert.
     
  • Dextróz / Dextrose / Szőlőcukor - legegyszerűbb szénhidrát, azonnal felszívódik. A leggyorsabb energiaforrás.
     
  • L-karnitin / l-carnitine - aminosavszármazék, az emberi szervezet által is elállított, természetes anyag. Legfőbb szerepei a zsírsavak elégetése és a sejtek membránjának védelm. Fokozza az izmok erőnlétét és hatékony az izomláz csökkentésében. Csökkenti a testzsír mennyiségét. Hozzájárul az egészséges szívműködéshez, fokozza a szívizom erőnlétét. Késlelteti a sejtek öregedési folyamatát.
     
  • Aloe vera - megnyugtató, fiatalító, sejtregeneráló és immunerősítő hatással bír.
     
  • Glükuronolakton / Glucuronolactone / DLG - A glukuronolakton az energiaitalok népszerű összetevője. A legtöbb ilyen ital koffeint tartalmaz, ám a glukuronolakton is fontos alkotóelem lehet, mivel nem csupán energiát szolgáltat, hanem elégedettségérzetet okoz.

    A glukuronolaktonról klinikai úton bizonyították, hogy csökkenti az álmosságot, valamint az álmossággal összefüggő közúti balesetek számát hosszú, etébe nyúló monoton vezetés esetén. Széles körben ismert mentális teljesítményt, reakcióidőt, és koncentrációt javító hatása.
     
  • Ginkgo - lombhullató gyógynövény, ellenálló a betegségek ellen. Alkalmazzák agyi vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás, illetve hallásgyengülés gyógyítására. Jótékonyan hatnak a visszértágulatra, az aranyérre és a lábfekélyre. Kutatások szerint hatásos enyhe és közepes depresszió kezelésére, impotencia és Alzheimer-kór ellen. Jó értágító, biztosítják a bőr és az izmok jó vérellátását, és fokozzák az anyagcserét.
     
  • Ribóz / Ribose - A ribózt a testépítők újabban táplálékkiegészítőként használják. Nem számít eszenciális tápanyagnak, mivel a szervezet képes szintetizálni más tápanyagokból, legfőképpen glükózból. Ennek ellenére a ribóz az élethez nagyon is nélkülözhetetlen, néhány olyan molekula alkotórésze ugyanis, melyek a legfontosabbak közé tartoznak.
     
  • Bodza kivonat - antioxidáns, csökkenti a koreszterin szintet, javítja a látást, erősíti az inmunrendszert, védi a szívizomsejteket.
     
  • Fekete répa kivonat - csökkenti a rossz koreszterin szintet, véd a fertőző baktériumoktól, és a gombáktól.
     
  • Zöld te levél kivonat - fokozza az anyagcserét és a zsirok oxidációját. Gazdag antioxidáns forrás.
     
  • Yerba Mate kivonat - az anyagcserére gyakorolt serkentő hatása sokkal kifinomultabb és toleráthatóbb mint a koffeiné, és jóval hosszabb ideig tart. Segíti inmunrendszer működését, a szervezet energiatartalmáz úgy osztja be, hogy nem okoz alvási nehézséget.
     
  • Antioxidáns - Antioxidáns alatt leggyakrabban az élő szervezetben, illetve a táplálékban található, természetes vagy mesterséges vegyületeket  értjük. Bizonyos helyzetekben például: stressz, vagy más betegségek miatt, a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben az antioxidánsok hatása, és mennyisége is csökken.
     
  • Elektrolit - Elektrolitnak nevezzük azon folyadékokat vagy szilárd anyagokat, melyek elektromos áram vezetésére képesek.
     
  • ORAC érték - (Oxygen Radical Absorbance Capacity)  egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére. Minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását. 100 g assalt szilva  5700 ORAC érték, ugyanennyi mézben már csak 1640, amíg őszibaracban csak 170.

     
  • Rhodiola Rosea - (Illatos rózsásvarjúháj) Fokozza az állóképességet és az erőnlétet, erősíti az immunrendszert, serkenti az agyműködést, lassítja az agy elöregedését és segít a szexuális problémák megoldásában, védi a szívet, jó hatású a keringési rendszerre és rákellenes hatású. Cukorbetegeknél, serkenti az inzulin képződését, illetve növeli az inzulinérzékenységet. Segíti a máj méregtelenítő működését.
     
  • L-fenil-alanin - csökkentheti a stresszt, javíthatja a kedélyállapotot, a memóriát, és csökkenti az étvágyat, míg a D-fenilalanin forma leginkább fájdalomcsillapítóként viselkedik.
     
  • L-tirozin - leggyakrabban használnt, enyhe kedélyállapot javító.

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr391258818
süti beállítások módosítása