8 hour Energy Shot

 2010.08.25. 18:18

".. nyolc óra munka.."

Vége a nyaralásnak, lejöttem a partról. Ittam egy shottot, erős lettem, bátor. A Beatrice megénekelte, én egy kicsit átköltöttem. A löketek ideje még nem járt le - sőt, most indulnak csak be igazán. Jönnek az újabbnál újabb típusok, más gyártóktól. Az igazi amerikai recept alapján készült shot kicsit másabb, mint az eddig megismert löketek. Azon kivül, hogy más a csomagolása mint az eddigieknek, akad benne néhány olyan összetevő, amellyel ritkábban találkozhatunk.
Amikor megkeresett a forgalmazó, ismét örömmel vállaltam a termék kipróbálását, a shot termékek egyébként is 2010 újdonságai közé tartoznak. Először nem értettem, hogy miért jó ez a rövidital, majd az első shottomnál (Burn) megtudtam, hogy egy normál adag (250 ml) energiaital tartalmával bír. Hátránya az általában az ára miatt adódik, de találkoztunk már más, olcsóbb termékkel is, és továbbra is várjuk a finom energia löketet is.

Ez a termék se ihatatlan, egyszerűen csak a tömörítés az íz hátrányára megy. Édes, citromos - leírás szerint karibi-citrusos - amit ilyen édesebb limenak tudnám beazonosítani. Ez a shot kellemesebb ízű, mint korábban kóstolt löketek, de ez sem tökéletes. Az édes íz után egy olyan savanykás ízt éreztem amitől akarva -akaratlan begörcsölt az ízlelőkém. Na jó, ennyire nem vészes az utóíz, de valóban meglepő. A shottok nem az elkortyolgatásra teremtett italok.

Megjelenésre tetszik. A sárgás színkavalkád meleg, kellemes színt ad a terméknek. A palackra egyébként csupán egy fólia van ráhúzva, amit én személy szerint nem szeretek csomagolási módszernek. A fólia "elején" a márkanév fekete háttérszínnel, fehér betűvel jelenik meg, ami nagyon jól kiemeli a termék nevét. Fordítva a palackon viszonylag kis betűvel, de a palack méretéhez képest sok információval ellátott leírást kapunk. Sajnos a termék ízét a kis palackon nem rögzítették, de a weboldalán megtudhatjuk, hogy mivel is van dolgunk.

Mivel előbb említettem a weblapot, arról is megejtek egy-két szót. A termék hivatalos oldala nagyon egyszerű, de ennek köszönhetően könnyen átláható.  Természetesen mint minden oldalon, itt is egekig magasztalják a saját terméküket, és néhány dolog egyértelműen igazi is. A fenti kis ábrán nagyon jó összehasonlítást látunk mennyi termék mennyi koffeint tartalmaz. Az fontos összehasonlítás a normál Red Bulléval történik, ahol 250 ml tartalmaz ugyanennyi koffeint.

A termék nedűje normál esetben a Monster Ripperjére hasonlít, narancsos színű. Tartalma átlagosan egy normál energiaitalénak felel meg, sajnos taurin tartalommal nem látták el a 8 hour energy shottot. A főbb összetevői: Koffein, Taurin, Glukuronolakton, Inozit, Rhodiola Rosea kivonat, L-Karnitin, L-Tirozin, L-Fenil-alanin.
Érdekesnek a Rhodiola Rosea kivonat tűnik első látásra. Magyarúl mégfurább, Illatos rózsásvarjúháj a jelentése. Internetes keresgetésem folyamán megállapítottam, hogy ez a hatóanyag mindenre jó. Ezért furcsállom kicsit, mert ha így lenne, akkor mindenki ezt enné/inná. (Bővebb leírás itt!)
Érdekes lehet még az L-Tirozin nevű hatóanyag, amit enyhe kedélyállapot javításra szoktak használni, és az L-fenilanilin ami stressz csökkentő, szintén kedélyállapot javító, enyhe fájdalomcsillapító. Mindezen hatóanyagok mellett érdemes megemlíteni, hogy mint a shottok általában kevés cukrot tartalmaz, így diabetikus használatra is alkalmas. Egyébként 8 vitamint is rejt a kis palackocska, ez is több mint egy átlagos ital tartalma.

Hatása is van. Egy rövidebb éjszaka után, koránkeléssel egybekötve sikerült kipróbálnom. Rövid időn belül hatott, működött. Egy kortyolással legurult az összes (60 ml) tartalom. Összesítésben jól szerepelt a 8 hour Energy Shot a teszt alatt. Egy fokkal jobb íze van mint társainak, az áráról egyelőre nyilatkozni nem tudok de azt hamarosan kiderítem. Az megjelenés mellett a hatóanyagok is jól szerepeltek és hatása is éreztette magát. Elsőre kap egy 7 pontost, és amint megtudom az árát véglegesítem a pontozást!

7/10

forgalmazó White Raven kft.

koffein 80 mg / 60 ml
taurin na.
energia 28.2 kJ (6,7 kcal) / 60 ml
 

szerintünk : (3,5/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: shot 8 hour energy shot

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr782247367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztbeni 2010.09.02. 19:37:51

Sima, nem shot változata van ennek?

_-Gman-_ · http://edrink.blog.hu 2010.09.03. 06:28:47

@Sztbeni: a hivatalos weboldala szerint nincs

brëndon · http://edrink.blog.hu 2010.09.03. 08:38:06

@Sztbeni: @_-Gman-_: így van, és tudomásom szerint sincs.
süti beállítások módosítása