Rockstar Energy Cola

 2010.05.26. 17:41

rockst*ahh

Utóbbi időkben megnövekedett üdítőital és energiaital tesztek száma, amit most folytatok, és bemutatom az oldalon az első Rockstar energiaitalt, ami egyben üdítő ital is. Nem a jól megszokott tutti-frutti "alap" itallal kezdem, hanem az energy cola változatával, mivel ezt tudtam elsőnek megszerezni. Azt kell, hogy mondjam, nagyon sok jót hallottam a márkáról. Monsterrel egyenértékűnek tekinthető, legalábbis sokan ezt vélik. Tartalmában, és változatosságában valóban észrevehető a két márka közötti feszültség. Ugyanakkor részemről a Monster az sportmárkának tűnik, amíg a Rockstar a pop világ élén táncol(na). Teljes tévedés, mert utóbbi energiaital, mint eddigi mindegyik másik nagyobb név a sporthoz adja a nevét. Csak a most tesztelt termék gyártója valóban sztárolja szponzoráltjait.

Egy kis infó a Rockst★rról: 2001-ben hozták létre, és 2009-ben már felfejlődött, az energiaital piac 15%-át uralja (szerintem csak amerikában). Tősgyökeres amerikai, Las Vegasból származik, innen a pofátlan név, a rockstar is xĐ. Tizennégy különböző ízben létezik, na meg limitált szériákban is megjelenik, de ezt nem tartják számon. Több mint húsz országban forgalmazzák. A rockstar gyártóinak célja, hogy a piacvezető Red Bullt felülmúlja, ezt a különböző italokkal, és a dupla nagy kiszereléssel próbálta elérni. Létezik többek között csökkentett energiatartalmú, és cukormentes mellett olyan érdekes ízekben is, mint trópusi gyümölcslé, pörkölt mokka vagy vaníliás is. Részemről érdekesnek tartom, hogy az energiaital fellegvárában, szomszédunkban az osztrákoknál kapható, de németben nem. Egyelőre gyanítom, hogy nem fog megjelenni hazánkban sem, sajnos. Nem úgy, váratlan a Monster Energy, ami biztos, hogy nagy dobás volt részéről, bedobni ismertebb italát hazánkba - a gyártótól várjuk a további ízeket is!

Mit tud a roxtar coke? A külső a cola verzióban nem túl tetszetős. A Rockstar csillag jele design elem, az önmagában jól néz ki. Ami részemről nem jön be az a dobozon látható háttér. Platós teherautón fémbetét, csúszásgátló domborítással kb., pirosra fújva. Nem csak a colához, de mi köze ennek az energiaitalhoz? A Rockstar felirat alig látszik rajta, arról nem is beszélve, hogy a betűtípus nagyon alsó-közép kategóriás. A dobozon fordítva viszonylag olvasható, sok információ merül fel - ezen a példányon speciel holland nyelven. A külső nem győzött meg. Lássuk a belsőt.

Tartalmilag jólfelszerelt, minden ami egy jó energiaitalhoz kellhet. Guarana, ginseng, vitaminok, elengedhetetlen koffein és taurin, és inozitol is. Elemeiben megfelel, de milyen az íze? Nem is rossz! Bár nem egy coka, de messze áll a Dínó kólától. Igazából ennek az italnak is van egy kicsi rumos/diós mellék íze, persze alkoholt nem tartalmaz, és a diós beütés is műanyagnak tűnik. Utóíze csak minimálisan édes. Kevésbé édes, mint nagy coke társai idehaza.

Kíváncsi lennék, hogy mennyiért lehetne hozzájutni. Monsternyi áráért, komolyan elgondolkoznék, ha egy félliteres coke-ot kéne vennem, vagy ezt, tudva utóbbi tartalmáról. Így, hogy hazánkban is hozzá lehet jutni, de csak internetes rendeléssel erről a weboldalról, komoly 700 Ft/db áráért, nem hiszem, hogy gyűjtő munkán kívül vennék ilyet. Hivatalos weboldalát érdemes megnézni a szép megjelenés mellett a termékeket is érdemes megfigyelni. Különleges kiszerelések, és változatok találhatóak rajta.

Ár hiányában nem igazán merem pontozni, de megteszem. A külső nem jött be, a belső is csak inkább tartalmában. Az íze nem rossz ugyan, de nem egy igazi cola. Jószívűségből;

5/10

tulajdonos Rockstar INC. Las Vegas, Nevada, USA

kb. tartalom 100 ml-ben:
koffein 30 mg, taurin 400 mg,
guarana 10 mg, ginseng 10 mg,
energia 234 kJ

szerintünk : (2,5/5)
szerintetek: (3/5)

Címkék: cola 5/10 rockstar

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr782033440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása