Red Bull

 2010.05.25. 09:34

Górcső alatt az üveges Red Bull (Bottle) és a már az oldalon dobozos kiszerelésében, sok rosszat hallatva magáról a Red Bull Cola. Az elterjedtebb verziójukban, tehát a dobozos megjelenésében már volt tesztelve, ezért nem is akarom sokat fecsérelni a szót a termékre. Kezdem ott, hogy egyik ital sem terjedt el ilyen formában hazánkban, csak itt-ott tűnik fel, akkor is inkább szórakozóhelyeken. A másik jelenség, ami szíven üt, és durva az a termékek ára. Mindkét termék éppen, hogy csak nem érte el a fél ezer forintot - külön, külön. Már több lehetőséget is felvázoltam korábbi tesztek alkalmával, hogy miért ilyen drága a vörös bika. Legegyszerűbb rálinkelni a hivatalos (magyar) weboldalára, és azonnal rá jön az ember. Nem az energiaitalról szól az egész, hanem a szponzorációról. Legyen az forma1, motocross, break - csak az első néhány dolog, ami a lapon kiszúrta a szememet - sportok találhatóak a lapon. A termékek csak egy picike kis betűtípussal, egy almenüben található meg. No, kérem.

Az üveges energiaitalon nincs magyar termékleírás, innen következtethetünk, hogy a beszerzés közvetlen külföldről történik (Ausztria). A termék egyébként egy útszéli zöldségestől lett megszerezve, tudjuk, ahol mindig friss gyümölcs van, de, hogy utánpótlást, friss termést hozzanak még senki nem látta.

Jó előre lehűtve, hidegen fogyasztom. Más ízt vélek felfedezni, mint egy normál dobozos bikánál. Kevésbé tutti-fruttis. Egy doboz Mixxed Up-ba öntünk egy kis cintromlevet, és "tádá": üveges Red Bull. Halál komoly! Egyébként valamelyik nap másnaposságra ittam meg egy jó dús citrommal turbózott LidL energyt, és hatátsos volt - minő véletlen, ugyan azt az ízt fedezem fel itt is. Eléggé savanyú, nem igazán édes. Megjelenésére jó az ital, az üveges meg még igazán tetszik, de hogy én hétköznap ilyen italt vegyek, még a lottó nyereményem után is kihagynám. Mert nincs jó íze.

2/10

A Red Bull (az az simply-) Cola elsőre nem rossz. Ugye, hasonlít a Coca termékekhez, de ez karcsúbb, mint egy női ideál vonal 90-60-90. A 2/4 és 4/4 része dundibb, amíg az 1/4 és 3/4 része karcsúbb. Nekem ez tetszik. Az üvegen rajta van a logo és a márka felirat, mégis valahogy zavar, hogy nem egymással függőlegesen láthatóak. A kettő két centire elcsúszott egymástól, így olyan aránytalanná válik. Az üveg visszaváltható lenne, ha van az a hely, ahol vissza vennék. Ugyanúgy az útszéli zöldségesben jutottam hozzá, és nem hiszem, hogy a zőccsikés' papa ráróná a termékre a környezetvédelmi betétdíjat. A megjelenéshez még annyit, hogy még ritkábban láthatjuk a terméket üveges verzióban. Googleban is rákerestem a képek között, és a tizedik lapon se találtam semmi az üvegesről. A termék dobozos változata korábban már tesztelve lett. Nekem is van egy véleményem a colásról.

Amíg nyelem, iszom, teljesen jó. Cola íz, édes, kellemes. Utóíze viszont nagyon enyhén műanyag, majd olyan vizes hatása lesz, és utóíz nem nagyon marad. Lehet, hogy egy Siti Cola (ismét lidli termék), van ilyen szinten, mindazonáltal, én annak se vagyok ellensége. Pláne, hogy a Red Bull cola, elvileg csak természetes anyagokból készűl, lásd alant a képen az összetevőket.

Alig egy éve merült fel az az infó, hogy a Red Bull colában koka levél kivonat mellett kokaint is találtak benne. Nagy hűhó semmiért, mert olyan kicsi mértékben tartalmaz, hogy már szinte nem is. Van ahol betiltották, nálunk hivatalosan nem is lehet kapni, talán mert nem viszik az emberek. Ez utóbbi azért érdekes, mert 1987-ben, jóval több mint 20 éve létezik a Red Bull, akkor dobta piacra az energiaitalt. Ezután másodszorra nálunk tette be a bika a patáját, így hozzájárultunk a szomszédnak a piac elsőségre töréséhez. Elemzők szerint egyébként a simply colában 0,4 mikrogramm/liter kokain található, ami olyannyira kevés, hogy 100 000 litert kéne bekóstolni (így egyszerre hirtelen de már), hogy az narkóként hasson az emberi szervezetre. Részemről az alábbi pontozást kapja, mert a nedű maga nem rossz, de nem is túl jó, na meg drága - biztos a kokain miatt.

3/10

Még több Red Bull teszt az oldalon, KLiKK!

// Nem túl awesome, de red bull termékekből még millió meg egyféle kiszerelés kapható szerte a világban...

gyártó Red Bull GmbH (Salzburg)

szerintünk : (1/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: érdekesség red bull

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr182029458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_-Gman-_ · http://edrink.blog.hu 2010.05.25. 15:49:06

hmm, az üveges redbull nekem nem újdonság, de a cola annál inkább... tudnál nekem szerezni? ^^

brëndon · http://edrink.blog.hu 2010.05.26. 09:53:49

@_-Gman-_: hát sajnálom, de mostanában ritkán járok pestre. Máshol meg még én se taliztam vele...
süti beállítások módosítása