Érdekességek

 2010.03.04. 06:00

Mai cikkemben néhány érdekességről lesz szó. Egy dunaújvárosi kisboltban akadtam rá egy leendő tesztalanyra, ami Yakuza névre halgatott. Színe alapján kólának néztem, de aztán  kiderült, hogy tutti-fruttis energiaital. Az ára 160 forint volt, 0,25l-es PET palackos kiszerelés.

A csomagolás első blikkre szimpatikus, japán zászló szerű motívum, egy szamurájkard, aztán ha megfordítjuk, látható, hogy az összetevők nehezen olvashatóak a szerencsétlen színválasztás miatt. Koffein/Taurin 32mg/400mg, a szokásos. A színe azonban nem, nem jósoltam sok jót a kólaszínű tutti-frutti italnak. Kinyitáskor semmi szisszenés, belekortyolok ééééééés fúj... semmi szénsav, édes-savanyú-ecetes-furcsa ízvilág aminek a tutti-fruttihoz semmi köze. Hmmmm, ezt nem ilyennek tervezték gondolom, nézzünk egy lejárati dátumot, 2009.12.12. Mindez 2010. február végén. Egy energiaital nem az a gyorsan romló termék, szóval, lehet tippelni mióta lehetett a boltban... Így tehát visszaballagtam, hogy keresek egy másikat, azonban nem jártam sikerrel, a többi is ugyanúgy lejárt volt(mily meglepő). Mission failed. Talán sikerül egyszer jót is szerezni belőle:-).

Következő tesztelendő alanyomat a vaterán szereztem be, neve Pfiff vodka energy, postaköltséggel eggyütt 690,- forint volt, ami ha hozzávesszük az űrtartalmát, ami 20ml(!), akkor láthatjuk, hogy elég drága:-) De kellett a gyűjteménybe. Eredetileg fel akartam bontani, de mikor kibontottam a csomagot, már nem volt szivem felnyitni, így az ízvilágról nem tudok nyilatkozni sajnos.

A csomagolás nagyon ötletes, egy focilabdát mintáz, üvegből van, a kupakon egy német zászló, a címkén semmi infó, se összetevők, se semmi. Neten sem találtam semmit róla.

A mai harmadik érdekesség pedig a Tesco gazdaságos energiaital egyik korábbi doboza, manapság már nem sűrűn találkozhatunk ilyen dobozzal, 0,25l-es, de olyan széles mint a 0,33-as dobozok, viszont alacsonyabb. Kiderül a leírásból, hogy ezt még a BUSZESZ Rt gyártotta.

szerintünk : (0/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: tesco érdekesség yakuza buszesz pfiff

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr451806530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_-Gman-_ · http://edrink.blog.hu 2010.03.03. 21:05:55

tudomásom szerint a yakuza színe hasonlít a hagyományos energiaitaléhoz, de ha állni hagyjuk lejárta után három hónapot, akkor gondolom kimegy belőle a szénsav és megbarnul. :)
Lehet hogy nincs igazam de valószínű hogy ez történt vele (gondolj arra hogy amikor a fém dobozra rászárad a le nem mosott energiaital az is barna) :):):):)

vwpolo · http://edrink.blog.hu 2010.03.03. 21:19:50

hmmm, elgondolkodtató:D Mindenesetre nem írtam le végleg, remélem egyszer találok valahol nem lejártat:D

brëndon · http://edrink.blog.hu 2010.03.03. 22:56:44

Pfiff: két féle ízben, speciálisan focista körökben árusított. Létezik belőle a fent említett málnás illetve herbál, azaz gyógynövényes. Előbbi 10% amíg, utóbbi 27% alkoholt tartalmaz, de mivel mindkettő 2 cl-es nem igazán tudunk tőle becsiccsenteni. Az ára fél font körül mozog, magyar pénzbe 160 Ft.

brëndon · http://edrink.blog.hu 2010.03.03. 23:04:53

Yakuza: valóban sötétebb színű, két helyen találtam rá a neten. Sokkal sötétebb mint egy energiaital, átlag kólától pedig talán egy árnyalattal világosabb. Pix: m.blog.hu/ed/edrink/image/yakuza_extra.jpg
süti beállítások módosítása