burn day

 2010.07.20. 10:32

blueday

Szögezzem le: a termék egyelőre nem Magyarországon vásárolt, és nem tudok róla, hogy itthon bevezetnék a Burn Dayt.
Tegyem hozzá: létező ital, nem csak MsPaintbe váltottam negatívra a képet.

Most, hogy az alapkőletétel megtörtént, nézzük mivel állunk szembe. Mostanában sok negatív kritikát kapott a Burn, mivel hazánkban az ital színét megváltoztatták, olyan lett, mint akármelyik ital - "sör" tutti-frutti színű, az alap energiaital szín - sajnos. Ebből gondolom, hogy nem fogják idehaza bevezetni az italt, mert ez a Day, a normál burn megjelenésének tökéletes ellentetje. Nem csak a doboz, hanem a belső is. De ne szaladjuk előre. Miről is van szó?

A Coca-Cola "mérnökei" megalkották azt az energiaital, ami egy nap frissességhez szükséges. Állításuk szerint a termékben pont annyi tartalom van, ami egy napi energiaszükségletünknek egészségesen megfelelő - persze koffein és taurin számában. Ez valójában annyit tesz, hogy 20 mg koffeint és 250 mg taurint tartalmaz 100 ml ital.

A burn dayt erdélyből hozták nekem unokatestvéreim (még néhány ital mellett). Ha valaki égető vágyat (burn!) érez megszerezni, ugorjon ki a szomszédba, vagy rendeljen netről, biztos megoldható. A doboz nagyon jól néz ki, annak tudatában, hogy létezik a majdnem tökéletes negatív verziója is (pontosabban ez a negatív, és az eredeti a normál). 0,5 literes, dobozos változathoz jutottam hozzá, és egy kis utána járás után, kiderül létezik más kiszerelésben is. A fél literes ára 8 Ron, átváltva kb. 500 Ft- ami tegyük hozzá nem túl olcsó. Persze nem tudom, hogy hol sikerült vásárolniuk, ezután utána járok.

A belső nagyon dúrva. Olyasmi, mint a Powerade, de attól mégis mássab. Kék, és szerencsére a mellékelt fényképábra tökéletesen prezentálja, egy az egyben így néz ki. Nem félelmetes, mennyire műanyagnak fest? Az ízét viszont nagyon jól megoldották. Hasonlít az eredeti Burn-höz, kicsit tompább, de nagyon édes. Mindezt kihozták kevesebb kalóriából, és gondolom több mesterséges anyagból.

Interneten csak néhány helyen találtam meg az italt, képet többet mint információt. De sok új infót nem kell tudni róla a fent leírtakon kívűl. Ha az árát tekintve Monster körülire pörgetnénk, egyértelmű egyik kedvencem lenne. Kevesebb koffein és taurin tartalma mellett, pedig első osztályú (úm. egészségesebb) koktél alapanyag. Szeretném megnézni a kék és piros burnt együtt, sőt szépen összekeverném, kiváncsi lennék milyen szín alakulni ki belőle. Sajnos itthon ezt már nem tudjuk megtenni, sok-sok energiaital kedvelő szomorúságára, a gyártó hülyesége miatt. Jó megjelenés, több okból jó belső, kicsit drága ár, és itthon nem kapható.

6/10

gyártó Coca-Cola HBC Romania

koffein 20 mg / 100 ml
taurin 250 mg / 100 ml
energia 207 kJ (49 kcal) / 100 ml
 

szerintünk : (3/5)
szerintetek: (5/5)

Címkék: 6/10 burn

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr522163079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_-Gman-_ · http://edrink.blog.hu 2010.07.20. 13:33:29

Ilyet szereznem kell *___* fél literes fém dobozos Burn-öm már van romániából, de ezt eddig csak güli képkeresőben láttam :D
ennek is visszazárhatós a teteje?

Sztbeni 2010.07.20. 15:18:25

Jónak tűnik, de itthon semmi sem kapható. Én mintha Erdélyben májusban láttam volna, de azt hittem a színe miatt, hogy ez egy cukormentes változat. Amúgy külföldön még piros a burn?

Creed23 2011.02.27. 22:48:07

A román burn nem tudom hogy most milyen, de a magyar megjelenés előtt sárga volt! A francia meg még régebben piros.

allenergy 2012.06.21. 18:04:30

Igen,én már 4 et is vettem ebből.
Az íze eltér a hagyományos tutti-frutti iztől.
Én is készitek róla blogot majd nézz be ha érdekelnek a részletek :D
süti beállítások módosítása