21 tonna energiaital

 2010.05.03. 22:46

Melyik a nehezebb? 21 tonna koffein vagy 21000 kg taurin? Ugyan annyi.  Mindazonáltal, ha körülbelülre jók a számításaim, akkor 6,72 kg koffein található 21 tonna energiaitalban, ami bizony sok. Ne térjek el a tárgytól. Én nem ismerem fel a képen látható energiaitalokat, de más információból azt hallottam, hogy az ausztriából, az energiaitalok fellegvárából származik.

dunatv.hu - Évek óta lejárt szavatosságú, több 10 millió forint értékű energiaitalt foglaltak le a rendőrök Körmenden, egy bérelt raktárban. Bejelentés alapján találtak rá. Német nyelvterületről, két éve hozták be az országba az italokat, amelyek már akkor sem voltak fogyaszthatók.

(kép: vasnépe.hu)

A rendőrök veszélyes hulladékot kerestek, de emberi fogyasztásra már alkalmatlan energiaitalt találtak. A 30 raklapnyi lejárt szavatosságú élelmiszer között található olyan, amelyik már hat éve nem kerülhetett volna forgalomba. A 47 500 palack italt két évvel ezelőtt hozták be az országba hulladékként.

- Ha valaki külföldről hulladékot hoz be, az engedélyköteles. Ha ilyen engedéllyel nem rendelkezik, akkor már bűncselekményt követ el. Ebben az esetben fennáll a hulladékgazdálkodás megsértésének bűntette – hangoztatta Szendrődi Barnabás, a Körmendi Rendőrkapitányság vezetője.

Azt még vizsgálják, hogy a 21 tonnányi italnak mi lett volna a sorsa, de ha elfogyasztják, biztosan mérgezést okozott volna. Most veszélyes hulladékként a teljes mennyiséget megsemmisítik.

Címkék: érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr91972473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_-Gman-_ · http://edrink.blog.hu 2010.05.04. 00:52:32

Mintha Frank's Energy Drink lenne :D
süti beállítások módosítása