Tatanka

 2010.02.22. 11:30

folyékony erő

Ezen termékhez egy kicsike italkereskedésben találtam rá, ott ahol a RedBull Shot & Burn Shot is várt a gazdára találására. A bolt nem az a nagyon olcsó hely volt, de mindinkább az, mint a mellette található zöldséges, ahol a shot italok 20%-kal drágábbak voltak. A Tatanka első látásra megfogott, és a 350 forintos ára nem is csapott a falhoz, reménykedtem, hátha valamilyen különlegességgel találkoztam össze. Végül így lett, de nem hibátlan.

Ahogy említettem a külsőt, megfogott, ritka jó és borzasztó egyszerű. Igazából egy fólia van ráhúzva, de ez jól meg van csinálva, alig feltűnő. Az a T betű nagyon állat. Tulajdonképpen egy bölény szőrös feje van ott, oldalt két szarvval. Arcát egy piros T karakter takarja el. Nagyon állat, jól néz ki. Az ital neve egyébként félrefordítható. Egyes fordítások szerint bika, mások szerint bivaly. Ez esetben gyanítom bölényt jelent, indián nyelven. A logó felett üres rész található, és ez majdnem végig megmaradna a dobozon, ha a magyar leírást nem ragasztották volna a "hátuljára". Ez tulajdonképpen lényegtelen. A dobozon oldalt két helyen is a Tatanka szavak láthatóak, egyszerű, mégis designos megjelenéssel. Nagyon jól néz ki a fekete/fehér és egy kis piros színek keverése a dobozon, aminek a nyitó füle is piros.

Miután agyon dicsértem a megjelenést, nézzük a belsőt. A dobozon látható színek miatt az ital színét másmilyennek képzeltem el. Bordósnak, de legalább világosnak. Erre a normál energiaitalhoz hasonló tutti-frutti-sör színt öntöttem ki a pohárba. Elmondhatom, hogy csalódtam. A dobozt felnyitva nem csap meg a műanyag szag, ez már bíztató. A íz: hiába olvastam, hogy alma-bisongrass ilyen ízeket nem kaptam vissza, de valószínűleg még nem is kóstoltam hasonló ízt, vagy csak egyszerűen nem ismerem fel. A bison grass magyar nyelven bölényfű, vagy illatos szentperje néven ismeretes. Az ízét a szőlőhöz párosítanám. Képzelj el egy italt, szőlőlé, legyen traubi, mert szénsavas. Tegyél hozzá egy kis gyógyszer ízt (pl.: fagifor), enyhe savanyú- és keserű utóízzel emlékezz rá. Édes, mint egy kicsit vizezett szőlő. Ejha, a szép dobozt így elrontani. Nem nem arról van szó, hogy nem jó az íze, de nem erre vártam. Minimum egy XL Cranberry kellett volna egy jó pontozáshoz. És ha így belegondolok, drága is. Nem azt kapom ennyi pénzért, amire igazából vágyok.
Egy olvasónk információja alapján a tatanka sokkal különlegesebb ital. Elmondása szerint melegen meggy ízű, hidegen pedig bison grass. Aki nem hiszi, járjon utána. Én melegen kóstoltam, a fent leírtak az én ízlésemet tükrözik.

A tartalma már alapvetően változó a fent említettek alapján. És még rátudok húzni egy lapáttal. Nincs taurin, van helyette más: a dobozon ginszeng olvasható, de még ilyen sziszegőszen szehol-mászhol nem láttam leírva. Schizandra, guorona (?, ami egyébként guarana akart lenni, csak elírták), moca 10mg/100ml, természetes koffein és tartósítószer.  Így, hogy természetes anyagokat írnak a címkére, a végén meg közlik velünk, hogy tartósítószer ilyen szép nagy betűkkel, elég hangulat romboló. De a kedves olvasónk megjegyezte, hogy valószínűleg a címke hibásan lett nyomtatva, így ez a természetes energiaital nem tartalmaz tartósítószert.

A dobozon található egy webcím: www.tatanka.cc - designos flash. Jó ahogy az indián csaj bejön a háttérből, tetszik. Ott rontották el, hogy nincs görgetősáv, ami bizony hátrány, mert kis laptopról nem látom az oldal alját. Kurzorral meg nem tudok legörgetni. Az ital egyébként osztrák, honnan jönne máshonnan, ha nem Ausztriából.. Többféle kiszerelésben kapható. Én a 250 ml-s dobozossal találkoztam, de létezik palackos és olyan amiben alkohol is van. Összesítve az ital: nagyon jó megjelenés, közepes belső, ezekhez képest magas ár.  Közepesre ítélem.

5/10

forgalmazó: Tatanka Hungary kft. (Györ)
származási hely: Klostermanngasse, Ausztria

koffein / energia - 32 mg / 208 kJ (100ml)

szerintünk : (2,5/5)
szerintetek: (5/5)

Címkék: 5/10 tatanka

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr111760954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztbeni 2010.06.22. 15:52:51

Láttam egy boltban 400 FT-ért, ez sok, de ettől még lehet jó, majd ki kéne próbálnom.

niggger 2010.06.30. 08:08:15

Szia edrink.Sajnos mint sok esetben most is a magyar valóságnak megfelelően hozzá nem értőre bízták a tesztet.Már a leírásod is hibás mivel a TATANKA nem bivaly hanem bölényt jelent.A bison grass egy fűfajta nem kutya elég lett volna ha beütöd a gugliba.És végül a legnagyobb hiba hogy a többi taurinos,e jeles fosokkal összetetted mivel ebben MINDEN természetes a natriumbenzoát kivételével ami ugye a legtermészetesebb tartósítószerek egyike.Azt is elfelejtetted hogy hidegen vagy melegen kóstold(ez alapvető) mivel az ital speciálisan így lett kialakítva hogy melegen meggy hidegen pedig ALMA_BISONGRASS.Arról nem tehetsz hogy fogalmad sincs mi is a bisongrass ezért jópofán beírtad a szőlőt ami igen rossz íz érzékenységre utal.Az árról annyit hogy ebben a termékben BIZONYÍTHATÓAN a GUARANA is benne van (ami a többiben csak egyszerű marketingfogás) és ha megnézed az árát ehhez képest abszolút elfogadható persze ha nem az 1-200 forintos "energiaitalokhoz" hasonlítod.Majd ha ott állsza rákbeteg ismerősöd mellett(sose történjen meg) az utolsó percben akkor fogsz elgondolkodni hogy miért is?

brëndon · http://edrink.blog.hu 2010.06.30. 11:46:43

@niggger: nem bízták rám az ital tesztelését, magamtól vetemedtem rá. Az említett hibák javítva lettek, néhány dolog viszont egyértelműen elfogadható.

Több oldalon is tapasztaltam, hogy a tatankát másnak fordítják. Legyen az bika, bivaly, komolyabb oldalak is - talán irodalmi lehetőségük szerint - máshogy nevezik. Utólag valóban úgy találom, hogy bölény a megfelelő fordítás.

A bison grass vadnövény ízét nem ismerem, vagy nem tudok róla. Ezek szerint most már tudom milyen. De aki nem ismeri, az a tesztben leírt ízek alapján átérezheti, milyen a termék hidegen fogyasztva. Csak hűtve iszom, de ez az én elhatározásom. Egyébként drága.

niggger 2010.07.02. 23:31:41

@brëndon: Mihez képest drága?A taurinnal meg e-jeles szarokhoz képest lehet de ez miatt nem fog a család a kórházban 40 évesen sírni hogy jaj csak a rák el ne vigyen!Ha vki nem ismeri fel eme fertőzött világban hogy mit is kell hogy egyen igyon az sajnos hamar pórul járhat.Ahhoz képest tényleg drága hogy ebben TÉNYLEG benne van a guarana míg a monsterben ez csak reklámfogás egyszerű koffeinről beszélnek.Nézted már a guarana grammját,Majdnem koko árban van.

Borote 2010.07.05. 18:51:12

@niggger: húha, ennek már nagyon reklámszaga van :D
Viszont bizonyára orvos vagy, hogy így dobálózol a rákkal, és bizonyára elvégeztetek már egy 10 éves prospektív tesztet, hogy ettől nem fognak rákot kapni az emberek, ugye így van? UGYE nem tévedek? :)

Mondjuk ez így felkeltette az érdeklődésemet, ha ne adj Isten mégis létezik egy ilyen vizsgálat szólj :)

Apropó, retrospektív kutatásokat még akár el is végezhettek az energiaital fogyasztással kapcsolatban. Ismer valaki ilyen témájú cikkeket?

niggger 2010.07.06. 19:12:17

@Borote: Egyelőre nem rendelkezik a termék ilyen jellegű tesztekkel mert 3 éve van mindössze forgalomban.Jól érzed a reklámszagot és jól érzed az orvost is ETTŐL NEM fog rákot kapni hacsak ki nem derül vmelyik természetes anyagról hogy mégis rákot okoz de nem is ez itt a lényeg mert manapság a levegőben lévő szennyezéstől is kaphatsz rákot:)
Ha ennyire felkeltette az érdeklődésedet akkor inkább kóstold meg és utána véleményezd.Ha ajánlhatom:Hidegen!Jéééé ez még a szomjat is oltja nem szomjat csinál mint a többi rákosi féle! ::))

niggger 2010.07.09. 06:33:59

Gman ez 1 valós tényt közlő cikk nagyon jó.

Elég jó az újraírt cikk csak köszönni lehet.Köszönöm.A nátriumbenzoát a legtermészetesebb tartósítószer a sóalapú anyaga miatt.Vmilyen szinten muszály tartósítani gondolj bele PL:süti a nap a bolt polcán ilyenek miatt.

Borote 2010.07.09. 17:58:39

@_-Gman-_: Köszi szépen, bár ez aligha meríti ki az 'ilyen témájú' utalást, azaz csak szimpla statisztika. Én az általános egészségi állapotra való hatására lennék kíváncsi.

@niggger: Na mostantól kezdve nem hiszem el, hogy Te orvos vagy. Én ugyan még csak tanulok orvosnak, de én szégyellem magam helyetted is, ha tényleg orvos vagy.
Amint megláttad a linket, rögtön oda is beszemetelted ezt az italt, azt állítva, hogy nyakló nélkül dönthetik magukba.
'max szétpörgöd magad' - ilyet orvos nem mondhat, ember gondolkozz el! Szükség van egy szívmegállás miatti perre?

Borote 2010.07.09. 18:47:07

@_-Gman-_: Nem haragszom :D
De tényleg köszi :)

_-Gman-_ · http://edrink.blog.hu 2010.07.09. 18:50:22

@Borote: de ha szétnézel a blogon amit linkeltem (energiaitalok.blog.hu/) biztos találsz valamit, ami érdekelhet

Borote 2010.07.09. 21:00:14

@_-Gman-_: Az itt lévő információ is cikkenként ellentmondásban állnak egymással :D
Ez a gond, hogy az energiaitalok terén nincs egy átfogó, tudományos igényeket is kielégítő cikk.
Ráadásul a cikkek is néhol nehezen érthetően vannak megfogalmazva, pl:
'koffeintartalma deciliterenként 30 mg, ami két duplakávénak felel meg'
az egy deci felel meg két dupla kávénak? Vagy az egész doboz? Két dupla kávétól nem szokott az emberek szíve kiugrani a helyéből?
Illetve: a wikis forrás szerint (+gyógyszertári koffeintabletta szerint is) lehet egyszerre 100-200mg koffeint bevenni (a wiki szerint napi háromszor is), ez a dupla kávés analógia szerint mennyi is lenne? 4-10 dupla? 10 már kb a halálos szintet súrolja.

Én úgy látom, az energiaitalok nagyjából egy kategóriába esnek a kávéval, apróbb különbségekkel (pl csersav, taurin, vitaminok contra vitaminok felszívódását gátló anyagok...)

niggger 2010.07.12. 19:48:15

@Borote: Nekem reklám neked szemetelés nézőpont kérdése.Mint hallgatónak mégegyszer elmondom sőt leírom:"Max szétpörgi magát" ez eddig oké NA DE MITŐL IS PÖRGI SZÉT MAGÁT?Igen amit te nem látsz:A TERMÉSZETES KOFFEINTŐL ami a többi NEM TERMÉSZETES koffein tartalmú itallal szemben lassan és fokozatosan szívódik fel nem okoz remegést,szédülést.Nem beszélve a sokkal hosszabb ideig tartó hatásfokról. Így érted már?Ja nem mondtam hogy nőgyógyász vok? ::))

niggger 2010.07.12. 19:49:16

@Borote: Egyetértek.Kellene egy hozzáértő teljes átfogó szakmai tényfeltárás a tartalmakról.

Borote 2010.07.12. 21:12:34

@niggger: Tehát kávé egészséges?

Borote 2010.07.12. 21:13:48

@Borote: javítok: természetesen nem egészséges, ezt könnyen meg lehet válaszolni...
tehát: milyen hatásai vannak a túlzott kávé fogyasztásnak?

niggger 2010.07.13. 06:03:02

Kiugrik a szíved :)

Borote 2010.07.13. 16:11:26

OK, folytassuk :)
A kávéban nem természetes koffein van?

niggger 2010.07.14. 08:55:28

@Borote: De az van.Ha nem baj akkor mi a különböző márkájú energiaitalokban található koffeinről beszéltünk eddig.Ami lehet természetes vagy nem.

Borote 2010.07.14. 17:39:08

Na, nem terelünk.
Ha a kávéban lévő természetes koffeintől kiugrik az ember szíve, akkor a guaranástól is. (mondjuk nekem ennyi már elég lenne a hiteltelenséghez...)
Lenne még pár kémiai jellegű kérdésem.
Szóval: PONTOSAN miben tér el a 'természetes' és a 'nem természetes' koffein? (Tudományos szemmel.)

niggger 2010.07.14. 19:28:52

@Borote: Természetes:Ami a természetben található illetve terem.Nem természetes:Pl:Taurin mellékanyaga tele van nem természetes koffeinnel ami remegést,szédülést okoz a hirtelen felszívódás miatt.A természetes nem.Komprende?

Borote 2010.07.14. 19:55:43

Sorolom a kételyeimet:
A taurin megtalálható a természetben, sőt, bennünk is, meglepően nagy mennyiségben... (én azt hittem természetes alatt azt érted, amit növényekből - ne adj Isten állatokból - vonnak ki. Ebben az értelemben a természetes és nem természetes koffein közötti különbség nem létezik.)
Ugyan mi módon különbözhet egy természetes és szintetizált anyag egymástól biológiai hatását tekintve? Ha ugyan az az anyag, ugyan az a hatása. Mivel vízben van oldva, így kristályszerkezetbeli eltérés sem lehetséges. Ha különböznének, MÁS LENNE A NEVÜK.
Azt már meg sem merem említeni, hogy az adalékként használt koffein jelentős részét növényekből vonják ki.
És végül ezt figyelmen kívül ne hagyd:
"Na, nem terelünk.
Ha a kávéban lévő természetes koffeintől kiugrik az ember szíve, akkor a guaranástól is."

Összegezve: amit eddig írtál, az közelít az 'áltudományos humbug' definícióhoz, leköteleznél, ha forrásokkal bizonyítanád nekem, amit állítasz.

niggger 2010.07.15. 06:25:20

@Borote: Ugye nem kell most ide bemásolnom a vizsgálóintézet által kiadott hivatalos 16 oldalas okmányt??
Nekünk bizonyított ezért állok ki mellette.

Ugyan mi módon különbözhet egy természetes és szintetizált anyag egymástól biológiai hatását tekintve?Onnan dokikám amit érzel!!!Mint írtam kézremegés,szédülés.Igyál meg 1 Tatankát és nem fog remegni a kezed garantálom.A kávés összehasonlításodnak igazat adok hogy megnyugodj.

Összegezve: amit eddig írtál, az közelít az 'áltudományos humbug' definícióhoz, leköteleznél, ha forrásokkal bizonyítanád nekem, amit állítasz. -Amit te írtál a kristályszerkezetről az pedig ügyes,okos és hozzáértőnek is tekinthető de könyörgöm:NEM ERRŐL BESZÉLÜNK!

niggger 2010.07.15. 06:27:47

@Borote: Legegyszerűbb:Vegyél 1 bombát vagy redet és nézd meg mi is van benne.Ha csak 8 féle E van benne( ami köztudottan ugye egészséges)akkor keveset mondtam.

Összegezve: amit eddig írtál, az közelít az 'áltudományos humbug' definícióhoz, leköteleznél, ha forrásokkal bizonyítanád nekem, amit állítasz. -Ez tök jó és okosnak tűnő de ugye nem kell a bevizsgálásról szóló 16 oldalas dokumentumot ide feltennem?Köszönöm.

brëndon · http://edrink.blog.hu 2010.07.15. 08:52:28

@niggger:
bomba 4 db "E" betűs, rebullon, monsteren nincs feltüntetve.

Tatanka itallal az is baj, hogy Észak-Magyarországon nem lehet kapni.

Borote 2010.07.15. 15:34:45

@niggger: a Tatankában nincsenek E számok?

niggger 2010.07.15. 15:49:43

@Borote: Hahó itt van előttem a bombás doboz ember!!!9Db E!!!

Észak Magyarországon sok helyen lehet kapni Győrtől Pestig.

A TATANKÁBAN GARANTÁLTAN NINCS SEMMIFÉLE E!

brëndon · http://edrink.blog.hu 2010.07.15. 16:04:30

@niggger: üveges bombán 4 db. E betű van ember.
Észak-Mo-n még sehol nem találkoztam vele. Győrtől Pestig meg nem járok.

Borote 2010.07.15. 16:10:15

@Borote: mea culpa, régen olvastam a leírást, azóta kiderült, hogy hibás a címke...
Na mindegy.

@niggger: én már csak azt nem értem, hogy ha a vegyület ugyan az, akkor hogy lehetséges, hogy más a hatása, máshogy szívódik föl? Ha orvosnak adod ki magad, elmagyaráznád, hogy hogyan is működik ez? Illetve ha különböző hatása, akkor miért nem más a neve? o.O
Egyelőre még mindig csak a marketingszövegnél tartunk, és nem tudunk tovább jutni, pedig semmi rosszindulat nincs bennem, pusztán egészséges szkepticizmus, hogy nem hiszek el mindent, amit egy vadidegen mond...

Borote 2010.07.15. 16:11:03

@niggger: tehát minden E szám a pokol szülötte és egészségtelen?

Borote 2010.07.15. 16:14:40

@niggger: húúú, mégsem, tévedtem, ezt írtad:
"ebben MINDEN természetes a natriumbenzoát kivételével"
Tehát akkor van benne nátrium benzoát?

_-Gman-_ · http://edrink.blog.hu 2010.07.15. 18:58:59

@niggger: 9db E betű? :D
hát nem tudom hogy jött ki én csak 4db-ot látok :S

16különböző Bombás üveg közül csak a kettő cukormentes az ami 10db E betűs összetevőt említ, de az a hat extra az ízét próbálja egy nem cukormentes képére formálni(édesítőszer, savanyúságot szabályozó anyagok).

niggger 2010.07.19. 11:29:13

Az üvegesen 4 db de mi dobozosról beszélünk!Teljesen másként kell tartósítani.

Nem a felszívódás mikéntjét kell megbeszélni hanem a mi is szívódik fel-t és hogyan?A mesterséges alapanyagokból nyert "koffein" teljesen más alapanyagokból tevődik össze ergo teljesen másként hat a szervezetre(említettem a remegést stb).Vágod?

Igen van benne NaBo de ezt régen észre kellett volna venned ha ittál ilyet hisz RÁ VAN ÍRVA!Kérdés:Mi a jobb neked a 10 db E(ami nem a pokol kapuja de elég megnézni 1 rákos statisztikát hogy mi is a leggyakrabban kiváltó ok?) vagy a természetes alapú(só) benzoát?

A marketingszövegről nem tudok mit mondani mert ha neked jobban megfelel 9 db E mint 1 db NaBo akkor neked még az ég is zöld.

Borote 2010.07.19. 17:34:55

@niggger: a beszélgetéseink alapján megállapítottam pár dolgot...
1. Te nem vagy orvos, szimplán nem hiszem el Neked. (Mondjuk azzal csak rontanál a megítéléseden, ha véletlenül mégis az lennél).
2. - Még csak nem is értesz hozzá. Ha valami más alapanyagokból tevődik össze, akkor az más anyag. A koffein a 1,3,7-trimetil-xantin. Minden máshogy ható anyag más molekulát takar, ezáltal más anyag. (Hogy értsd: nem a koffein).
- Az E számok nem azt jelölik, hogy az adott anyag rákkeltő. Bizonyára az E 300-as aszkorbinsav is rákkeltő, ugye? (Segítek: ez a C vitamin... a hiánybetegségéről talán hallottál is.).
- Visszatérve a koffeinhez: ugyan a mesterségesen gyártott koffein ugyan az, mint a természetes, de szerencsédre az adalék többségét növényekből vonják ki.
- A nátrium-benzoát (E 211) is csak annyira természetes, hogy előfordul néhány növényben, de ezt is a vegyipar állítja elő nagy mennyiségben - illetve a benzoesavat, mert maga a nátrium benzoát mindenképpen a nátrium-hidroxidos reakciójából áll elő. Btw, ha annyira fosol a rákkeltő anyagoktól, akkor most meg ne ijedj, de C vitaminnal reagálva a 'NaBo'-ból benzol lesz... Bár elenyésző mértékben, de a mihez tartás végett le kellett írnom.
3. Hazudsz.

Ha nem mondasz még valami bődületes ökörséget, én ezzel befejeztem. Főképp magamat akartam meggyőzni, hogy Te nem lehetsz orvos. Ez szerencsére sikerült.

És hogy értsd: nem az energiaitalod ellen beszélek, hanem az undorító stílusod ellen, amivel próbálod reklámozni. "Eme fertőzött világ" sajnos tele van a magadfajta marketingesekkel, akik beszélnek össze vissza, miközben gőzük nincs a természettudományokról.

u.i.: sajnos pár érvemet kihagytam, mert gépelés közben elfelejtettem :(

niggger 2010.07.19. 18:47:18

@Borote: Na figyi neten keresgélő újságírószagú barátom.A stílust hagyjuk főleg ha visszaolvasod saját magadat.Miért baj ha orvos vagyok.Persze hogy nem te ezt kiderítetted tehát biztosan oknyomozó firkász vagy.(Bár írtam mosollyellel hogy nőgyógyász de azért mert nem érted a poént attól én még lehetek marketinges).

"Minden máshogy ható anyag más molekulát takar, ezáltal más anyag. (Hogy értsd: nem a koffein)."- gyönyörűen kimásoltad szinte szóról szóra a netről gratula ezért nem kellett volna 22 évig suliba járnod.

Az aszkorbinsav mióta C-vitamin????Talán abban is megtalálható ezt akartad mondani ugye?(Kicsit tovább neteztél volna megtaláltad volna a C-vitamint simán bemásolhattad volna attól is hiteles lennél-így bukta).

A Natrium Benzoátot mióta a vegyipar állítja elő????????????Ezek szerint a Globus és az Univer emberiség elleni bűntettet követ el?(Polgári törvénykönyv keresd ki-élelmiszeripari előállítás).

Igazi netökör vagy:de C vitaminnal reagálva a 'NaBo'-ból benzol lesz.Ismétlem magam:Netezz.Mi is a benzol?Hát nem a c-vitamin és NaBo keveréke.

Hazudsz.Háááát igazi magyar vagy aki belebukik a sok netből szedett linkbe.Én barátom leírom a marhaságaid ellenérveit mivel ez 1 netes fórum és égnek áll máris 1-2 nézelődő barátom(mellesleg vegyész szar 23 éve) haja annyira okosakat írsz.A baj az hogy így mondjuk 2-er elolvasva mindenki láthatja:Te hazudsz a tévesen a netről értelmezett faszságaid miatt én csak megmagyarázom.Egyébként ha tovább folytatjuk akkor az említett vegyész barátom elmagyarázza neked itt de arra kevés ez a tárhely hozzá nemértő igazi kötöszködős(ki ha én nem magyar)-al nem foglalkozik.A bődületes ökörségeimet akkor hol is írtam le?Hmm.Én nem látom csak a te "erőlködős netes" írásaidat természetesen mindenféle alap nélkül.A természettudományokról annyit hogy ha nálad a hűtőben esetleg van olyan tea ami nálam(szar Romániai bozótból szedtük) akkor odafigyelek mit is szedsz össze a netről.

Marketing.Kérlek mutasd meg mi a stílusomban az undorító?Mert az hogy te 1 sima redbullos-helles-bombás snassz üzletkötő vagy az tény a 2 kilós fizudat szeretnéd itt megvédeni na de ezért miért kell másvalakit(mondjuk engem)besározni és ökörnek hazugnak nevezni.Figyi.Ha lemész a balcsira arányaiban is annyi helyen kapni ezt a szar TATANKÁT mint a fosokat.(Szerény megfigyelésem).

Az össze vissza beszélést alátámasztom de ezért vok itt hogy mint jelen esetben kiigazítsalak és a sima olvasókat ne engedjem megtéveszteni.Leegyszerűsítve:Veszel 1 fosredet és 1 fostatit.Mit látsz?E-E-E-E nem ihatja szívbeteg gyerek terhes nő stb.
Tati:Jéééééé csak NaBo van benne(polcon csak ki kellene bírni 1-2 hetet amíg elfogy),Guarana,Shizandra,Moca.....Hűha hát aztat írja ez a net hogy ez MIND TERMÉSZETES?
De te itt baszod a billentyűzetet okoskodsz hazugnak kiáltasz ki.Miért?Mert magyar vagy.Igazi irigyahogy írtam ki ha én nem típusu emberke.

sajnos pár érvemet kihagytam, mert gépelés közben elfelejtettem sajna csajom elindította az esti kompresszort.Hááát lehet neked is ez kellene és akkor ráismernél:Mekkora idióta vagy hogy itt okoskodsz a leírt tények ellen.Na megyek nézem a starski és hutch-t a viasaton addig próbálj meg vmi okosat összeszedni.

Borote 2010.07.19. 20:02:06

Jézus Mária, leizzadtam.
A C vitamin azóta aszkorbinsav, mióta Szent-Györgyi Albert megállapította azt.

""Minden máshogy ható anyag más molekulát takar, ezáltal más anyag. (Hogy értsd: nem a koffein)."- gyönyörűen kimásoltad szinte szóról szóra a netről gratula ezért nem kellett volna 22 évig suliba járnod." -> kérlek ne állítsd olyat, amit nem tettem. A válaszaimat eddigi kémia tanulmányaim alapján írtam. Állításodat bizonyítsd valami linkkel, hogy honnan másoltam.

A vegyipari előállítás alatt azt értettem, hogy kémiai reakció során állítják elő.

"Igazi netökör vagy:de C vitaminnal reagálva a 'NaBo'-ból benzol lesz.Ismétlem magam:Netezz.Mi is a benzol?Hát nem a c-vitamin és NaBo keveréke."
Kémiai reakciónak hívják:
pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf00029a001
Itt olvashatsz róla.

Azért undorító, amit csinálsz, mert megláttad, hogy itt írtak a Tatankáról, és rögtön jöttél ide szövegelni. Utána megláttad, hogy egy másik energiaitalokkal foglalkozó fórumot is emlegettek, és oda is rögtön bespammeltél. Ráadásul potenciálisan veszélyes dolgot.

Azért gond, hogy orvosnak adod ki magad, mert etikátlanul viselkedsz, így rossz fényt vetsz leendő szakmámra. Kérlek olvasd el a blogban a többi bejegyzésemet is, és mindjárt rájössz, hogy nem vagyok elfogult egy energiaitallal sem (ellentétben Veled).

És hogy miért neveztelek hazugnak? Íme rögtön egy bizonyíték, amit Te írtál:
"A TATANKÁBAN GARANTÁLTAN NINCS SEMMIFÉLE E!"

És mind tudjuk, a Tatankában megtalálható az E 211.

A többiektől kérdezem, hogy van még aki hisz a "nigger"-nek, vagy hiteles és meggyőző volt az érvelésem? Mert ha nem muszáj, nem folytatom...

brëndon · http://edrink.blog.hu 2010.07.19. 22:55:37

Én örömmel olvasgatom írásaitokat, és csupán csak azért nem moderálok, mert érdekes-vicces, és még néhány dolgot tanulok is belőle - mindazonáltal elég nagy offtopikot nyomtok, de ez végkép nem érdekes jelen esetben.

Sajnos niggger ott írta le magát, amikor kötekedett egy olyan oldalon, ami lelkes energiaital fanok hoztak létre. Lelkesek, de nem egészségügyisek, élelmiszer szakemberek stb. Minő egyszerű példa: hiába létezik a Cryzis nevezetű játék, ami nagyon jó grafikával rendelkezik, ha valakinek a Márió a kedvence...

Borote írása részemről hitelesebbnek tűnik, és egyébként korábban is írt az oldalra, nem fikázott semmit, bár nemtetszését kifejezte, lehúztam a tesco-s energiaitalt. Nekem nem ízlett. A Tatanka se jött be annyira, ellenben a Monster anno.

A rák. Mindenféleképpen köszönöm az információt azzal kapcsolatban, hogy a Tatanka egészséges ital, ez jó, ha valaki kérdezi akkor ezt is ajánlom, mint már korábban (nem is tudnám megszámolni, hányszor) kérdezték.

A balcsin megfogom figyelni, hogy mennyi helyen árulják. Akárki akármit mond, ki állít igazat, ki hazudik, én már az 5. kommentben lezártam a témát a részemről.

Borote 2010.07.19. 23:04:56

Elnézést az wall_of_OFF-ért :D
Csinálsz nekünk egy dühöngőt? Mondjuk már én is inkább befejezném, mert a célom elértem. (Ami továbbra sem a Tatanka lehúzása, csak a miheztartás végett :D)

niggger 2010.07.20. 19:34:08

Oké akkor legyek hazug az írásod semmiféle ilyesmire nem világít rá.Nagyon szép a linkelésed de:Nem kémiai reakcióról beszéltünk hanem a NaBo-ról mint összetett anyagról.Az E 211 az egyik legtermészetesebb tartósítószer de te ezt itt továbbra sem mered feketén fehéren leírni.

Mit jelent az hogy lelkes energiaital fan?Ha én Pl:10-et iszok naponta te meg csak 5-öt akkor a számok tükrében én vok a lelkesebb.Ennyi.

Jézusnak és Máriának semmi köze hozzá de az előző beírásodban nem ezt írtad.Aszkorbinsav.Most igen.Háááát nem baj én kamuzok megint.

Ha ennyire lelkes emergieital fan vagy akkor láthatod hogy a kinti oldalakra már régebben ráspemmeltem(tiszta pesti) de ez biztosan elkerülte a figyelmedet.

"Azért undorító, amit csinálsz, mert megláttad, hogy itt írtak a Tatankáról, és rögtön jöttél ide szövegelni." Elnézést kérek ez nem 1 energiitalos fanklub ahol lehet hozzászólni?Jaaa akkor ez csak sima szarkeverés és egyszerű kötöszködés?Hol írjak a baba-mama klubban?

Na mégegyszer uccsónak hogy a kispesti agyadba fény gyúljon:Nőgyógyász mint poén érted?Vicc,buli,móka és kacagás(ha tudod mi az).Nem orvos vok még ha annak is készültem.Érted vagy 3-ra is elmagyarázzam?

"A vegyipari előállítás alatt azt értettem, hogy kémiai reakció során állítják elő."
Akkor a majonéz is vegyipar.Igazi szerencsétlen vagy ez megint nem jött össze mindegy akkor is te vagy a hitelesebb mert írtál már régebben is.Halló itt magyarország?Sajna igen.

"A többiektől kérdezem, hogy van még aki hisz a "borote"-nek, vagy hiteles és meggyőző volt az érvelésem? Mert ha nem muszáj, nem folytatom...
Bár azt hiszem a magadfajta szerencsétlen aki itt éli ki magát folytani fogja mert a beégés és hiteltelenség rosszabb számára a halálnál is.
Elfogultságról szó sincs itt sem mindössze arcátlan idiotizmusról 1 olyan termékkel szemben ami a 3 bejegyzéssel ezelőtti beírásban leírtak alapján mindössze 1 E-t tartalmaz(borote szerint a NaBo az E-igaza van.öööö jééé németeknél a NaBo nem e hanem sóalapú páclé.Húha akkor hogy is van ez?).Nemtom a kicsi fősulis szemeddel látod e a DOBOZOS bombán a 9 E-T és látod e DOBOZOS(egyelőre nincs is más) Tatin az E-t?Mégegyszer.Ez nem a te hobád a génedben van benne hogy ami fehér az te akkor is feketének fogod leírni csak hogy szégyenben ne maradj.Na léptem tudod kedd-szexnap addig linkelj,gondolkodj nehogy a suliban meglássák hogy vki frappánsabbat írt mint te.Ja megkóstoltad már?

niggger 2010.07.20. 19:39:37

@brëndon: A Tatanka se jött be annyira, ellenben a Monster anno.

Idd hidegen.Monster?Már az AMA supercrossban sincs jelen csak a srácok felveszik a ruhát mert kapták.
Egyébként jó az oldal főleg hogy nem deletézel ez korrektségre utal.lehet regelek.Lehet nem lessz sok barátom.De mint tudjuk:Barát csak 1 van.A hülyeség viszont végtelen mint a világűr :)

niggger 2010.07.20. 19:41:22

Ja ha véletlen nem írok pár napig akkor mentem mert csak 5 helyen van most hétvégén kint a Tati és megyek ellenőrizni.

_-Gman-_ · http://edrink.blog.hu 2010.07.20. 21:09:10

@niggger: 10-et iszol naponta?
nem félsz a ráktól? :P
Ha valaki a napi fél litert túllépi(rendszeresen) akkor fent áll a szívroham veszélye, szóval tényleg senki ne igyon annyit!

Borote 2010.07.20. 21:11:38

Köszönöm, minden világos. :)
Nézd, attól, hogy egy dobozra E számmal írják (nemzetközi jelölés, Németo.-ban is ugyan azt jelenti 1-1 E-szám), vagy az anyag nevével, az teljesen mindegy.
Sajnos össze vissza beszélsz, indokolatlan mértékben személyeskedsz, és a náci kártyára emlékeztető vitagyilkos dolgokat hordasz össze, ezt tetézve azzal, hogy nem értesz ahhoz, amiről beszélsz.
Sajnálom, hogy képtelen vagy megérteni, amit írok, és mindenféle irreleváns dologgal próbálod elterelni a figyelmet.
Szia.

niggger 2010.07.21. 06:37:13

@_-Gman-_: Dehogy iszom csak mint példát írtam.

niggger 2010.07.21. 06:43:05

@Borote: Irreleváns?Náci kártya?Vitagyilkos?Indokolatlan mértékben való személyeskedés?Nem értek ahhoz amiről beszélek?Hahó te olvasod is amit írsz vagy csak a haveri védőangyalt játszod?Mindössze a nagyfokú hülyeségekre és vádaskodásokra TÉNYEKKEL válaszoltam.Ha ezt nem látod akkor semmit sem.Szia.(ettől még jó ez a fórum de remélem nem 5 haver olvassa és írogat.Remélem.Mert eddig nagyon így néz ki.Ja és fősulis mindenki meg kémikus pedig hát ez csak 1 fanklub.De biztos én vok a hazug megint.Na majd jövök legalább nem unatkoztok a sok egyhangú edrink teszt mellett. :)

_-Gman-_ · http://edrink.blog.hu 2010.07.21. 15:13:03

@niggger: majd próbálunk változatoságot belevinni >_>

Borote 2010.07.21. 18:56:16

@niggger: Gondolom a többiek, akik posztolnak haverok, de nekem lövésem sincs, hogy ők kik :D
És kikérem magamnak, nem fősulis vagyok, hanem egyetemista :)

Viszont tényleg jobb, ha abbahagyjuk, mert már képzelődsz - azt sem hiszed el, amit Te írtál...

niggger 2010.07.23. 05:39:23

@Borote: Háááát hogy ki mit hisz el azt inkább tényleg hagyjuk.De legalább rörög a blog.

niggger 2010.07.23. 05:40:30

Akartam írni:Pörög.1 hónap múlva ittaz új TATANKA! :)

brëndon · http://edrink.blog.hu 2010.07.23. 12:37:37

@niggger: na, látod! Erről több infót is adhatnál (priv-be)!

niggger 2010.07.24. 16:55:58

Rendben amint megtudom az első adag érkezését jelzem illetve amint az elsőt megittam.

Bugaza 2010.11.23. 15:31:57

Sziasztok! Meg tudná nekem valaki mondani, hogy Budapesten pontosan hol lehet ezt a Tatanka nevű energiaitalt kapni?

frpeter · http://motoralkatresz.eu 2011.02.21. 16:02:15

Pár budapesti hely, ahol kapható:
Bp. III. Amfiteátrum u. 25. Nívó ABC
Bp. III. Mátyás kir. u. 82. ABC.
Bp. XIV. TV2 Bejárati büfé
Bp. XIII. Teve 1/D Shamrock Kávéház
Bp. XIII. Röppentyű 60. Garage&Grill
Bp. IV. Árpád út 97. Dokszy-Shop.
süti beállítások módosítása