Speed Star

 2009.12.21. 13:54

Nürnberg trinkt es

Pukk! Nagyot pukkant a Speed Star, amikor kibontottam, köszönt nekem, ezzel jelezte, hogy örül, hogy felbontottam a német import energiaitalt. Ritka palack, kicsi, aranyos, nem tűnik 330 ml-nek, mégis annyi. Nem ormótlan, és nem gagyi. Kifejezetten felhívom a figyelmet a szokatlan palackon kívül a rajta található információs matricán. Nem túl designos, nincs benne semmi hiperszuperultrakúltúrabsztrakt megjelenés, mégis mennyire jól néz ki (felszólítva a gagyidrinkek és wtf. kategóriások gyártóit, tessék tanulni!) A palackon van egy kis extra, ami ilyen atomok mozgása szimbólumon jelenik meg. És vették a fáradtságot rányomni a kupakra a Speed Star feliratot.

Sikerült megkapnom a típus cukormentes változatát is, amit nem fogok megkóstolni, inkább oda adom másnak.  Ez az ital itthon magas szinten van (lenne, ha forgalmaznák), külföldön átlagos, ott a Kobrának megfelelő szintet látom benne, ott a Mixxed Uppal egyezik meg. Már csak azért is, mert én saccperkábé minimum 160 forintra tippelnék, holott 0,35 € egy palackkal (~100 Ft). 160 Ft-ra mert azt mondanám az italra, hogy hibátlan. Nem rendelkezik azzal az extravagáns megjelenéssel se, és az íze se olyan felettébb különleges, de;

Nem rossz az íze. Kellemesen szénsavas, édes, enyhén (citromos) savanykás beütéssel, szóval tutti-frutti. Utóíze szintén savanykás, hamar elmúlik. Tartalma egy normál energiaitalnak felel meg, inozitollal. A szöveg rajta német nyelvű, de csupán a szokásos óvások és információk vannak feltüntetve rajta.

Weboldalt nem nagyon találtam, még a német guglin sem, csak sok ilyen ebay-hez hasonló oldalt, és ehhez hasonlóakat. Nem mondom, hogy fel kell nőnünk ehhez az energiaitalhoz, de azért szerintem látjuk, hogy mi lenne a minimum. Már csak a palack oldalán található sokféle információ a tartalomról ügy miatt is, a megjelenés és íz kombinációiról nem is beszélve. Jó-jó, itthon is vannak jó italok. És végre látom értelmét a visszazárható pet palacknak, mert 0,330 litert már érdemes lehet visszazárni, és pezsgőhöz is tökéletes (2 kis pet palack = 1 üveg pezsgő.. bár ki/hogy issza)! Hátránya, hogy nem lehet itthon kapni.

koffein / taurin - 32 mg / 40 mg (100ml)
inozitol / energia - n.a.. / 198 kJ (100ml)

szerintünk : (3/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: speed star

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr331611329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása