Tornádó

 2009.11.22. 12:25

a balmazúji szélvihar

Nem gyakran találkozni 0,33 literes pet-palackkal, most ez a példány a ritka kivétel. Legnagyobb bánatomra az utóbbi idők energiaitalai a Monstereket kivéve, rosszak. A tornádó is közte van, nem túl jó, inkább csak iható. Az ital színe is veszélyesen benzinszerű, de egyelőre hagyjuk a rossz dolgokat.

Utóbbi "b" kategóriás energiaitalok közül az egyik legkidolgozottabb matricázással bír a tornádó. A nevét megjelenítő betűtípus ugyan nem a legszebb, de a körülötte lévő dolgok már rendezettek, olvashatóak és jók. A háttérben elméletileg egy tornádót látnánk, amiből nem sok látható. A tornádó név felett fekete pöttyöket lehet látni - először azt hittem, hogy nyomdahiba, de később rájöttem - a nagy szélvihar vitte dolgok repülnek szanaszéjjel. A címke másik végén kis betűvel, de olvasható értelmes szöveg látható. Itt kiderült, hogy a termék tulajdonképpen light, és az energiakoncentrátum amit tartalmaz, négyféle vitamint, koffeint és taurint rejt. Továbbá közlik velünk azt az infót is, hogy gluténmentes diétában fogyasztható (ajánlják).

A következő és egyben szégyenletes dolog a szavatosságot mutató időpontban rejlik. Nem elég, hogy a gagyi bemetszős szavatosságot mutatja a címke alja, még megkapom a pofámba azt is, hogy már három hete lejárt a szavatossága. Kb., amikor megvettem. Mindegy, tulajdonképpen nincs ennek semmi baja. A rossz ízén nem javítana az se, ha még "szavatos" lenne...

Beírjuk rossz megfelelőnek azt, hogy cukorlight termék, és akkor elfogadhatjuk, hogy szar az íze (mint az összes ilyen terméknek). Enyhén édes-műanyag és citromos-savanyú ízeket érzek. Szénsavasságával nincsen baj, íze kevésbé tutti-fruttis mint inkább citromos. Utóíze műanyag-savanykás, hamar múló. Egyébként hasonlít ilyen instant italra.

Interneten nem található az ital, se a bt. aki gyártja, és úgy semmi nincs róla. Csupán amerikai változatát találhatjuk meg a hálón, de a nevükön kívül semmi közük nincs egymáshoz. Én a miskolci búza téri piacon találtam rá, ha jól emlékszem 160 forint körül mozgott. Nagyon lehúzni nem akarom az ital, tudok róla jót, s rosszat. Összefoglalom: kinézete nem rossz, de elrontották a szavatosság jelöléssel, ez a rendszer nekem elég oldschool. Az íze nem finom, de ezt ráfoghatom a cukormentességre. Stb.. Kap egy négyest, nagyon jó szívvel.

4/10

forgalmazó Road Soft bt. (magyar, Balmazújváros)

koffein / taurin / energia - 32mg / 400mg / 17kJ (100ml-ben)
 

szerintünk : (2/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: tornádó 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr231543501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donor Libon 2011.01.12. 21:32:15

160ft-ért ez rablás volt. Nálunk a kisboltban 55ft (!!!) :)
süti beállítások módosítása