Cocaine - Spicy Hot

 2009.05.12. 13:55

ez csíp vazë!

Pstyhű, na még ilyet tényleg nem ittam. Valahol megértem az ördögi szó értelmét, amikor ezt az italt reklámozzák. Valóban nem mindennapi, összetétele is különleges és az ára is a plafonon van. 350 forint, drágább ,mint a drágák átlagban. Sokba kerül a promóció és a tartalom is. Megéri-e? Egyszer érdemes megkóstolni. Van ilyen csípős (chilis?) csoki, vagy a "vasárnapi húsleveshez", amikor teszünk bele csípős paprikát, csak édes ízzel - ezekhez tudnám ezt is hasonlítani. Amíg nyeljük, kellemes édes ízzel tölti el a szánkat, mint a Burn, utána 1-2 másodperc múlva a torkunk tetején erezhetünk egy kissé csípős, majd később még csípősebb ízt. Szénsavassága rendben van, az el is hanyatlik. Az utóíze édes, nem savanyú, de az a fránya csípős íz még sokáig megmarad - zavarónak zavaró, de ez benne a jó.

Tartalmát tekintve a különlegessége az, hogy (!) 108 mg koffeint tartalmaz 100 ml-je. Az háromszor több mint egy átlagos italban. Éreztem is, hogy kipattan a szemem, feldobott rendesen. Taurint viszont kevesebbet rejt, mindössze 300 mililgrammot, ami százzal kevesebb az átlagnál. A további plusszok, amiket kap az ital, a 20 mililgramm L-Karnitin, a tömör tudása, hogy segíti a zsírégetést. 40 mg inozitolt ami a felszívódását segíti elő. Ezen kívűl van benne guaranamag kivonat, kávéhoz hasonló hatású, és van benne D-ribóz, ami a sejtjeink fontos eleme. Tehát van benne sok minden, ami más italokban nincs. Olvastam, hogy sportolók számára kifejlesztett, és a fentiek alapján ezt igaznak is vallom, ugyanakkor bárkinek szüksége lehet rá, aki nagyobb testi - szellemi foglalkoztatásban vesz részt.

Külsejét nézve a doboz nem túl feltűnő, ha csak a Cocaine feliratot nem tekintjük annak. Felé kis betűkkel oda van írva, hogy a legális alternatíva, mivel a tartalma közel sem hasonló hatású a vele megegyező nevű kábítószerhez képest. A piros alapon, a fehér felirat nem túl designos. Amerikából exportált italon alapból nincs magyar leírás, csupán címkézték, ami annyira kis betűtípussal sikerült, hogy nekem is bogarászva kellett elolvasnom. Amerikában visszavették a piacról, mert nem tetszett az ottani nagyoknak a termék elnevezése, amivel nem jártak rosszul, mert olyan nagy reklámot csináltak, hogy még híresebb lett - mellékesen egyébként is agyon volt reklámozva. Weboldalukon az írják, hogy 2007-ben kezdték el terjeszteni, a pia dobozán 2006-os év van írva. Igaz ez nem jelent semmit. 

Jah igen, weboldal? Fúh, ritka snassz, átlátható, de olyan 2000-es évek eleji tartalom szerkesztő cms-el készítették volna. A háttérben pedig Rock Van rádió szól, ami jó, csak nem nekem... Az oldalon még felhívják a figyelmünket: "Az energiaital semmiféle kábítószert nem tartalmaz.", mert ugye az ember fogyatékos és nem tudja. De visszatérve az elejére, az ízét nem tudom elfelejteni. Lassan tíz perce ittam meg, már nincs a torkomon a wasabi, de az emléke megmaradt: ördögi név illik hozzá. Aki nem szereti a csípőset, nem fog neki ízleni. Számára találták fel a kék italt, ami külön lesz elemezve az oldalon. (Filóztam, hogy mennyit pontot adjak rá, ezért megvártam a kék italt is, és az alapján döntötöttem.) Nem mindennapi és sok értékes anyagot tartalmaz, de az ára lehúzza.

7/10

forgalmazó Redux Beverages, LLC

koffein / taurin = 108 mg / 300 mg

szerintünk : (3,5/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: 7/10 cocaine

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr561117100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása