Crowns Elderberry

 2011.05.02. 13:47

királyi nedű
 

Ismét egy német import itallal van dolgunk, a crowns energiaitallal. A jelentése koronák, angolul és németül egyaránt. Magyar szájra nem áll rá jól ez a kifejezés mint terméknév, a korona sokkal megfelelőbb lenne. Jelenleg nem a termék alap italát vesszük szemügyre, mivel a crowns rendelkezik egy másik megjelenéssel is, fekete színben, ami a crowns classic névre hallgat.

Reménykedtem, hogy a különleges megjelenésű doboz valamilyen remek folyadékot tartalmaz. A királyi megjelenés a prémium felirat rögtön eladja az italt. A vaníliás világos sárga szín nekem elsőre azt sejtette, hogy valamilyen kapucsínót rejt a doboz. Persze nyilvánvaló dolog volt, hogy nem az van benne, de ez a szín az én fejemben ezt sugallja. A doboz szép, egy kis matt festés még dobna rajta egyet. A márkajelzést középen egy korona uralja, felette a ragyogást jellemző arany fény, alatta pedig a termék neve a rá jellemző betűtípussal megformálva. A jelzés alatt arany betűkkel tüntették fel az ELDERBERRY szót, amely bodzára utal.
A dobozon fordítgatva nem is szaporítják a szót, mint például a Monstereken. Nincs rajta ajánlás, nem pazarolják leírni, hogy ez mennyire finom, vagy királyi nedű - semmi. Összetevők, és általános jellemzők olvashatóak fekete, aránylag nagy és olvasható betűvel, német nyelven. Királyi jellemzője a nyitófül, arany színű, feldobja a dobozt.

Én ha bodzát hallok, a korábbi limitált szériájú Fantára gondolok (ami egyébként nagyon jó volt), vagy napjainkban kapható - kapható még ? - Slice bodza ízére. Ez viszont fekete bodza, termése sötét színű, meggyhez hasonlító vörös leve van. Meg is lepődtem, amikor kinyitottam a dobozt. Az illata nem volt jó, elsőre. Majd miután megláttam a színét a folyadéknak és megkóstoltam, (...)
 

Nagyon finom, nagyon édes, érezni a bodzának a szirupos hatását. Nem hasonlít az eddig boltban kapható bodzás italok ízére, inkább erdei gyümölcsös. Édes, és nagyon szörpös hatású. A dobozra 10% gyümölcs tartalom van rávésve, még ez igaz is lehet és jó hír. Azt ne várjuk, hogy szomjunkat oltani fogja, nagyon jó üdítő, amely nem üdít. Kellemesen szénsavas. Enyhén érezni rajta, olyan a friss gyümölcsös nem olyan édes, enyhén savanykást esszenciát, de az édes hamar úrrá lesz a szánkban. Finom, kellemes csalódás. Tartalmát tekintve kicsit eltér az átlagtól. Tartalmaz guaranát, és lapachót is. Előbbivel már találkoztunk sokszor, viszont a lapacho egy viszonylag új extra. Brazil őserdőben található fa kérgének kivonatát tartalmazza, egyébként teát szoktak belőle főzni, gyógyhatású szer.

Királyi jellemzői eddig átmentek a teszten, de nyilvánvaló, nem ilyen egyszerű a crowns. Ugyanis ez egy prémium termék. A prémium pedig minőségi, ami nem olcsó. Nem találtam árat, nem tudom mennyibe kerülhet. De gondolatom szerint 500 Ft, vagy azt is meghaladó árban lehet megszerezni. Sőt, biztos, hogy drágább, mert a Spar exrpess mellett benzinkutakon kapható az ital. 

Az ital egyébként Cseh és Németországban van jelen, és különböző prémium rendezvényeket támogat. Ezek nagy része buli, de olyan sport eseményeken is jelen van, ami egyébként nem Európa legnézettebb sportjai, ezek a hoki és baseball játékok. A weboldalon (.de)(.ch) tájékozódhatsz további információkról is. 

Finom energiaital, szép dobozban. Meglepő nedű, már-már túl édes, de egyébként finom. Itthon hivatalosan nem kapható, és az ára is méregdrága lehet. Ezek mindenféleképpen mínusz ponttal járnak.

6/10

forgalmazó Eiber & Hiebl GbR (Németország)

koffein: 32 mg / 100 ml
taurin: n.a.
gyümölcslé: 10%
energia: 195 kJ (45,7 kcal)
 

szerintünk : (3/5)
szerintetek: (5/5)

Címkék: 6/10 crowns

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr142871625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dryenful 2011.05.02. 21:20:56

Egész jó lehetne,ha nem lenne ennyire drága. Amúgy érdekel egy honlap ahol lehet rendelni amerikai M-80,Khaos és Assault Monstert?

Borote 2011.05.03. 10:54:33

@Dryenful: Hogyé' vesztegetik? :D Én kíváncsi vagyok rá :)
süti beállítások módosítása