Schwarze Dose 28

 2011.04.19. 14:01

a sötét német

Az utóbbi időben visszaszorítottam az energiaital fogyasztás mértékét, és abban is biztos vagyok, hogy nem a Schwarze Dose 28 fogja meghozni azt a változást, ami esélyt adhat arra, hogy az energiaitaloktól legyek rosszul. Ugyanis nem olyan finom, hogy német barátaink olyan egyszerűen ránk tukmálják az italt.

Szó sincs róla, hogy bármi bajom lett volna az energiaitalok tesztelése miatt, nem történt szerencsére semmi bajom. Egy időre munkálataim miatt fel kellett függesztenem az italok kóstolgatását, de szerencsére mostanában újra van időm, és néhány energiaital is a kezembe akadt az idő folyamán.

A fekete energiaital német import. Itthon, tudomásom szerint nincs hivatalos forgalomban. A csodás matt fekete dobozt, egyszerű minimál dizájn jellemzi. A doboz alján arany madárábra, ezüst toll végződésekkel látható, alatta pedig a nyers fordítás szerint Fekete Doboz 28 felirat látható. Legalul pedig az Açaí felirat.

Açaí? Egy brazil bogyós gyümölcs. Az én érzésem szerint enyhe túlzás kering a világon a gyümölcs jótékony hatásáról. Úgy beszélnek róla, mint ha még egy ilyen növény nem létezne a világon - és ez valószínűsíthető így is van. Jó mindenre! Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, gazdag étkezési rostokban. Elősegíti az emésztést, csökkenti a koleszterin szintet, segít megállítani a korai öregedést, immunerősítő, csökkenti egyes rákfajták kialakulását, fogyasztó hatású, gyógyítja a szívbajokat- bőrbajokat, elmosogat, kitereget, megfőz.

Mivel a gyümölcsünk nem olcsó, ezért az energiaital is prémium kategóriás. Új generációs energiaitalként reklámozzák, elutasítják a taurint és a mesterséges aromákat, színezékeket, tartósítószereket. Az egész ital úgy ahogy van, természetes. Már csak az lenne a mókásabb, ha kiderülne, hogy a bubik a szaftban speciális halak erjesztette szénsav gáz formájába kerülne bele, a dobozt rinocérosz bőréből faragták és a festéket majmok saját ürülékükből pingálták rá a dobozra. A parasztvakítás változatlan működik a világban.

Szép doboz, de milyen a belső. A piros folyadékon nem látni olyan szépen át, mint egy sima szörpin, ennek oka az acai szirup.
Az íze már szörpösebb, de olyan savanykásan házi szörpös. Egyértelmű gyümölcs íze savanykás-málnás ízre emlékeztet, de feltehetően ilyen íze van az acainak. Édesnek édes, de enyhén. Mint azt már szóismétléseimben leírtam, de harmadszorra is megteszem - az édes-savanyú esszencia markánsan jelenik meg. Iható, de nem olyan finom. Jobbra számít az ember. Az illata is elhanyagolható.

Az ital ugyanúgy 32 mg koffeint tartalmaz mint az átlag energiaital, ami az acai gyümölcsnek köszönhető. Valamint megtalálható benne 3 mg Q10 koenzim (/100ml) ami az acai egyik alkotóelem, a fent leírtak gyógyhatásait jellemzi.

A dobozon tekerve egyet egy ábra látható, amely megmutatja nekünk, hogy egy átlagos energiaital mennyire tölt fel energiával, amíg a fekete hosszan tartó lendületet ad. A képen szomorú látvány, hogy egy sima energiaital nagyobb erőt ad, amíg ez a fekete kevesebbet, de hosszabban.

Az italnak létezik kontrasztja, fehér színben, a neve is Weisse. Light, a Cannabis italokat koppintva. A termék weboldalán több nyelv és ország is található, ahol a *.Dose 28 termékeket árusítják.

Összességében nem nyerte el a tetszésemet az ital. Prémium, drága kategóriába tartozhat, és az ital íze sem az én ízvilágomat tükrözi. Pedig nem vagyok édesszájú. A doboz az egyetlen ami megfelelően néz ki, de igazából az sem különlegesség.

3/10

Calidris 28 Deutschland GmbH - Berlon

koffein 32 mg / 100 ml

 

q10 koenzim 3 mg / 100 ml

szerintünk : (2/5)
szerintetek: (1/5)

Címkék: 3/10 schwarze dose 28

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr382839547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cr7 2011.04.19. 19:04:10

Szia!
Meg tudnád mondani az árát?

brëndon · http://edrink.blog.hu 2011.04.20. 07:44:52

@cr7: 486 HuF-ra számoltam át 1 dobozzal. Egy karton 9 darab, ami 16,20 €.

Borote 2011.04.20. 15:54:33

Jó újra látni :D ... olvasni
Vicces, mert mostanában én is alábbhagytam az energiaitalok fogyasztásával, most a teára szoktam át :P

cr7 2011.04.22. 10:59:25

@brëndon: köszi. az még talán 1x kifizethető ár.(ha kapható darabonként is és nem csak kartonban...)
süti beállítások módosítása