Tantra

 2009.11.06. 12:37

márperverz

Már nem egyszer foglalkoztunk az oldalon "potencia növelő" italokkal, aminek vagy a neve, vagy a tartalma is valamelyest fokozza a szexuális vágyat (elméletileg) - ezek eddig a PlayBoy, X-!R Love, Sexxx. Mindegyik ital valamiért jobb pontot kapott az átlagnál és ezeket nem aprózzák el.  Ezért hoztam létre új cimkét ilyen italokkal kapcsolatban. A cimke mögé teszek egy kérdőjelet, erotikus? néven. Ezt azért, mert én nem nagyon hiszek benne - önmagában nem. Ajánlom hozzá egy kevéske alkohol fogyasztását. Úh, most csúnyát tettem, mert az összes energiaital dobozra rávan vésve, hogy alkohollal tilos. Természetesen így, hogy tiltják talán mégtöbben keverik, általában pezsgővel - ami finom. Fiatalok körében mégelterjedtebb.

A Tantrát már rég elkezdtem írni, csak félbe hagytam, mert hamarabb megittam mint kellett volna. Érdemes ám róla írni, mert ez sem egy mindennapi ital - az íze és a megjelenése is egész jó. Jah egyébként a termék jelentése felszabadulás, ami több mindenre értelmezhető.

A dobozon nincs ugyan feltüntetve a termék pontos íze, de egyértelmű vegyesgyümölcsös esszenciát vélek felfedezni. A ginzeng és schizandra (mint alap erotikus hatóanyagok) ízét talán ilyen karamellás-édeskés tompa íznek tapasztalom, mivel hosszabb távon a gyümölcsös édeskés zamat marad a számban. Érdekesség a szénsavassága is, mivel olyan selymes - "sok benne a bubi". Habzik rendesen, de minnél tovább haggyuk kibontva annál kevesebb benne a szénsav, így aki nem szereti ha sokat tartalmaz az inkább várjon vele kicsit.

Édessége megjelenik energiájában is, 221 kJ az az 52  kalóriát tartalmaz 100 ml-ben. És ebből 330 ml jut nekünk, legalábbis ebből a fajtából. A lényeges tartalma normál energiaitaltol változó: a dobozon jelenik meg, hogy megnövelt koffein tartalommal bír - ez csupán 25 mg. Taurin tartalma normális, 400 mg, inozitollal, schizandrával, ginzengel pedig jóval kevesebbel bír.

Megjelenése szép. A Burn energiaitalnál találkozunk még ilyen palackal, de a Tantra már régebben, 2004 óta van nemzetközi forgalomban. Találkoztam már a 250 ml dobozzal, ami olcsóbb is volt, nem is ma volt már. A mostani palackos elég ritka, nem könnyű hozzájutni, de nem lehetetlen. Én 450 forintért jutottam hozzá, ami ha azt nézzük, hogy 330 ml-s még így is rablásnak tűnik. A palack egyébként elég masszív, nem visszazárható. Alapból piros, és lángcsóvák díszitik a márkanév alatti részt, Nagy betűkkel virul a elől a Tantra, kicsit lejjebb erotic drink felirat látható. Először azt hittem, hogy exotik drink van odavésve, de azóta már felvilágosúltam. A palack tetején a Made In Austria felirat alatt Erotic Aroma, Ginseg & Schizandra feliratok - ami ugyan kicsit túlzás, mert ilyen aroma speciel nem létezik. Hátul két oszlopra kicsiny betűkkel a tartalom leírása.

Az ital híres külföldön és itthon is ismerik - azon személyek jobban, akik szoktak erotikus tartalmú bulikba járni. Még szabad forgalmazásra kerülése előtt, partykban nyitott a tantra - ahol bizony sok sok meztelenséget is láthattunk. Szerintem egyébként megjelenésben női ital. Piros palack, meg a tantra név (és a betűtipus is) nem túl férfias. Az ital weboldalán sok infót kaphatunk a termékről, de ne várjunk nagy design-t itthon nem foglalkoztak vele, így csak alap oldalt láthatunk.

Az italt egyszer mindenféleképp érdemes megkostólni, de ára miatt nem ajánlom. Ennyi pénzért kaphatunk jobbat. A pontozást megérdemli, íz/megjelenés arányában ajánlott, és a tartalma sincs hátrányban. Az a fránya ár..

7/10

gyártja és forgalmazza Tantra Beverages (Ausztria)

koffein / taurin - 25 / 400 (mg/100ml)
ginzeng / schizandra - 1,5 / 5 (mg/100ml)
inozitol / energia - 20 mg / 221 kJ (/100ml)

szerintünk : (3,5/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: tantra 7/10 erotikus?

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr111504606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása