Rienergy

 2010.08.31. 14:29

supradoză

Rienergy, erdélyi szerzemény. Hidegen fogyaszd, frissítő, és rossz fordításnak köszönhetően túladagolható. Egy mondtadban le is írtam az energiaital tulajdonságait? Nem, ezért egy kicsit bővebben kifejtem az energiaital néhány tulajdonságát. A romániai Cora polcain szint úgy fellehet fedezni a terméket, mint kisebb boltokban. 150-200 Ft körüli áron kapható, természetesen boltja válogatja. Az alapvetően gyenge dizájnnal ellátott dobozban egészen kellemes, nem az energiaital szirupos folyadékkal találkozhatunk. Kellemes édes illata mellett, egy először enyhén savanykás, majd édes, és az utóíz ismét savanykás beütésű nedűt tartalmaz a fém dobozos kiszerelés. Normál, tutti-frutti ízű és színű italt vehetünk, aránylag olcsó áron. Érdekességnek számít, hogy hiába román az alap nyelvezete a terméknek, valójában mégis csak EU-s importról beszélünk. Sajnos a termékhez hivatalos weboldalt nem találtam, néhány helyen fellelhető még róla egy-két kép, és adat, de olyan információ, ami több érdekességet közölne, nincs.

A Rienergy magyar fordítás szerinti jelentése: félenergia. A termék legnagyobb hátránya az a megjelenése. A doboz dizájnját a már korábban a Red Bull által megszoktatott kék/ezüst színek alkotják. Igazából nem is az a baj, hogy nagyon csúnya lenne a kinézete a doboznak, nagyobb hátránya az unalmassága: snassz. A kék-ezüst színek közötti pixelpötty átmenet egyáltalán nem dob fel, a Rienergy logója pedig jelentéstelen. Okosak, hogy ráírják a dobozra, hogy legjobb hűtve fogyasztva, és hogy felfrissít, de eztminden más energiaital alapja is. Furmányos módon van ráfestve a koffein tartalom is: Supradoza, 320 mg / 1000 ml, ami 1 liter esetén valóban túladagolás, de egy doboz esetén még akkor is csak a megszokott 80 mg koffeint tartalmazza a Rienergy is. Tartalmával kapcsolatban érdekesség nincs, megszokott taurin tartam mellet az összetevők között szerepel az inozitol, ami egy rendes energiaital alapvet pillére már a napjainkban. A Rienergy létezik 0,25 decis doboz (jelen tesztelt példány), 0,5 literes pet palack és 0,25 dl-es Colás dobozban is elérhető.

Összességében egy átlagos energiaitallal van dolgunk, értékét növeli a nem túl drága ára, kellemes íze, de a doboz megjelenése erőteljesen lehúzza.

6/10

forgalmazó European Food S.A.
eu import

koffein 32 mg / 100 ml
taurin 400 mg / 100 ml
inozitol 20 mg / 100 ml
energia 207 kj (49 kcal) / 100 ml
 

szerintünk : (3/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: 6/10 rienergy

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr32261643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borote 2010.08.31. 16:06:23

"A Rienergy létezik 0,25 decis doboz (jelen tesztelt példány), 0,5 literes pet palack és 0,25 dl-es Colás dobozban is elérhető."

A tizedesvesszők kicsin furcsán vannak elosztva :D

Amikor Erdélyben voltunk, nagyon szerettem ezt az italt, mert finom volt, és nagyon jó áron adták. Ha jól emlékszem alig volt több, mint 3 buznyák a fél liters változat, ami nincs 250Ft - legalábbis akkori árfolyamon semmiképp.

Serrin 2010.08.31. 16:48:51

Amikor még egyszer megyek Erdélybe, akkor szerintem pár italt hozok onnan. Blogokban már többet láttam, amivel ki kéne egészíteni a gyűjteményemet. :)

Sztbeni 2010.09.02. 19:29:03

Amikor Erdélyben voltam, ott egy boltban annyi energiaitalt láttam, amennyit sehol máshol. Kár, hogy akkor még nem szerettem ennyire, mert tuti kipróbáltam volna párat. És a legtöbb ára kevesebb, mint 3 lej volt.
süti beállítások módosítása