V-Power Black

 2010.05.02. 16:55

black edition

Korábban már volt szerencsém kipróbálni a Shell speckó energiaitalát a V-Power Racinget, ami ugye nem összekeverendő a sima V-Powerrel. A Racing nem győzött meg, tömören összefoglalva egy kívül- belül rossz, drága italnak találtam. Néhány dologban történt változás, amit a szemfüles és energiaitalfan kagylóban tankolók tapasztalhattak. A piros, vagyis a racing edrink, minimális változtatást kapott külsőleg, de olyannyira érdektelen, hogy többet nem is kívánok róla szót ejteni. Nem úgy, hogy megjelent a V-Power Black Energy Drink, van kis gyanúm, hogy a Shell a V-Power Dieselhez adta ki, ugyan ezek között alapvető összefüggés nincs. A fekete dobozon fordítva egy kicsit, lehet látni, hogy ott a felirat: "..and energy for your car guarantees"; ..és garantál energia az autódnak: V-Power Diesel. Ilyen belső reklám gyanú.

Miért jó a fekete? Egy fokkal jobban néz ki, részemről a fekete/fehér párosítás bejött. Alapvetően a minimál design híve vagyok, de itt a szöveg a dobozon sok. Itt egy kis energia, ott még egy kis shell meg v-power, a lengyel és magyar termékismertetőről ne is beszéljünk, ami egyébként tartalmas. Közlik velünk, hogy egy csésze kávéval azonos. Tartalom, ami változott. Nem a szokványos 32 mg koffeint tartalmazza, hanem 40 mg-ot, ami összesítve 100 mg egy doboz. Több mint nem. Ezek mellett tartalmaz inozitolt és ötféle vitamint.

Változott az íze is, nem véletlen ám az se. Nem a Bükki üdítő forgalmazza mint a régi Racinget, és a gyártó is változott. A spanyol Olimp-labs. Dobja össze az italt. Tutti-frutti ízű, édes, utóíze kesernyés, egyébként egészen tűrhető, de csak tűrhető és nem finom. A kesernyés utóíz lerontja. A pláne a termékben, hogy egyet fizet kettőt kap akció volt a Shellnél, ezért be is húztam kettőt. Így 400 Ft volt 2 db, még ráfogom, hogy elviselhető, de így sem érte meg. Érdekes egyébként, hogy a saját márkás termékeket a boltok olcsóbban adják (value, kick, fitt, stb..), nem úgy a benzinkutak, amelyek képesek a márkában ismertebb italokkal hasonló, vagy magasabb áron árúlni az energiaitalokat. Nem, hogy olcsóbban árulnák, talán még valaki meg is venné.

Felhúzom a Racingtől szabadon (a Racinget meg fogom vizsgálni, hogy annak is változott a gyártója, mert akkor ugrik új tesztelésbe), semleges megjelenés, jobb íz, minőségibb tartalom, és ha még beleszámítanám az akciót - de mivel az csak időleges - így kapja az alábbi pontozást.

4/10

gyártó Olimp Laboratories (Sp.)
forgalmazó Shell Magyarország zrt.

koffein / taurin - 40 mg / 400 mg (100 ml)
energia / inozitol - 207 kJ / 20 mg (100 ml)

szerintünk : (2/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: 4/10 shell v power

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr531968956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása