M-150

 2010.02.16. 09:04

Bangkok

Létezik, az M-150 nem csak egy kitalált energiaital. Ez engem nagyon megnyugtatott. GMAN-tól kaptam, és talán az első energiaital, amit félve tesztelek. Nem azért, mert félek, hogy lépfenét csempészett volna bele, az antrax nem para, jobban tartok attól, ami az oldalán látható, ici-pici szöveg: Tailandia da Osotspa Co., ltd., Bangkok. Merthogy tájföldi ital. Ez a termék egyik különlegessége a néhány közül. Hagyján, hogy január 24-én lejárt a szavatossága, mert nem figyeltem rá. Hűtőben volt, jó hidegen, ezért ebből nem csinálok problémát.

Az Osotspa nevű társaság székhelye Ázsiában van. Több terméket is gyártanak, már a 20. század eleje óta. Fő székhelyük valóban tájföldön található, de világszerte nagyon sok helyen van kihelyezett része a vállalatnak. Nem kell messze menni, az osztrákoknál (ott ne lenne), Spanyolországban, Amerikában és Angliában (stb.), de ezeken a helyeken inkább Shark néven fut. Jelenleg tesztelt termékünk a "nyugati" M-150. Az eredeti M-150-en a nyelv is ázsiai írással látható. Ázsiában az egyik legtöbb helyen megtalálható ital, az üzletek  polcain 60%-ban ez az ital kapható. A kihelyezett társaságoknál (tőlünk túl, nyugatra) az M-150-et nem érvényesítik előnyben, de terjesztik (lásd a teszt alanyunkon található olasz írást). Hazánkon túl -nyugatra, a fent említett Shark korporációk Shark nevű energiaitala található, legalább hat féle kiadásban.

Az első kortyoktól nem haltam meg, ezért folytatom a leírást. További különlegessége a terméknek, hogy üvegben van, ami ritka. Hasonlít a gyógyszerhez, mint egy köptető. És mégis designos: barna üveg, sárga matrica és sárga (fém)kupak. Visszazárható, tehát ez is a vizeletmintás üvegek sorába áll. A matrica egész tetszetős, sárga alapszín, középen egy "serif" csillaghoz hasonlító jel, a közepén pedig az M betű befigyel. Egyszerű, és mégis designos megjelenés. Oldalt, olasz nyelven, információk találhatóak az italról. Nem viszik túlzásba, csak a lényeget vitték fel rá. Egyébként elolvasva, egyértelműen átjött, hogy ugyan az az óvó információ van ráírva, ami a hazai italok sorai közt rejlik.

Többféle kiszerelésben kapható a termék. Különleges formájú (fém)dobozban, nem megszokott üvegben - 150 és 200 ml-s kiszerelésben -, és 40 mg-os por állagban is (valószínűleg instant verzió). A jelenleg tesztelt üveg is csak 150 ml-s, nyugati M-150, mint a neve is mutatja. Az italról még nem is írtam. Ez is szénsavmentes, sajnos. Az íze nagyon édes, tele energiával, ami egyébként 233 kJ, megszokottól nagyobb. Nem tudom megmondani, hogy milyen az íze pontosan. Gyümölcsös, tutti-fruttis, almalé avagy szőlő? Szőlőcukor hegyek. Túl erőteljes, nem győzött meg. Tartalma megegyezik egy normál energiaitaléval, és tartalmaz inozitolt.

Weboldala az Osotspa, amikor írtam a tesztet nem nyílt meg, /szerkesztve:/ de később visszalátogattam rá, és megfelelő információkat kaptam. Ázsiában híres termék, több sportágat is támogat, többek között focit. Annyira komolyan, hogy fel is vették a nevét az italnak. Az M-150.com lassan jön be, de magyar szemnek nem igazán olvasható írásjelekkel teli oldal, ezért nem is tudok róla sokat mondani - designos és flash. Tájföldön igyák csak nyugodtan, én maradok a szénsavas dolgoknál, erőteljes íze buktatója. Az üveg/megjelenés nem rossz. Árról nyilatkozni nem is tudok, de az ebay-en már 2 és 10 $ között ingadozik, itthon átváltva kb: 400 Ft, ami nem lehet valós, mert ebay, valószínűleg drágábban próbálják rásózni az emberre.

4/10

gyártó: Osotspa Co. (Tájföld, Bangkok)

koffein / taurin - 32mg / 400mg (100ml)
inozitol / energia - na. / 233 kJ (100ml)
 

szerintünk : (2/5)
szerintetek: (3/5)

Címkék: m 150

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr51760888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

russzancs 2011.05.21. 18:47:06

Múlt héten Oroszországban volt szerencsém kipróbálni.Nagyon üt.Ára átszámítva nincs 200 Ft.
süti beállítások módosítása