Conrad Energy

 2009.12.27. 13:37

Nickell-Metall-Hydrid-Akku

Sokan ismerik, mégtöbben még csak nem is hallottak a Conrad (konrád ugye) kereskedelmi üzletről, ami egyébként Európa legnagyobb elektronikai és technikai áruküldő szolgálata. Olyan ez mint a vatera, csak vannak boltjai, meg nagyon-nagy és sok országra kiterjed, na meg millió meg egy dolgot lehet onnan rendelni. Nos ez a Conrad is piacra dobta saját energiaitalát, ami több okból sem mindennapi. Amikor megkaptam - egyenesen Németországból - azt hittem, hogy ilyen tüzijáték / bomba telep. Anno volt nekem egy ehhez hasonló formájú, ha jól emlékszem Dzsin volt a neve.

Külsőleg egy elemnek (akkunak) is kinéző dobozban van, 2 db papír henger. Bizony, amit a képen látunk az nem műanyag, hanem papír, olyan mint ezek a literes kiszerelésű almalevek (pl). Így már nem is nehéz elképzelni. Tehát a nagy dobozban van két kicsi. Ezek henger alakúak, jellemző színük a kék és piros. Különböző olyan feliratok találhatóak rajta, ami megtévesztésig hasonlít egy akkuhoz (2500mAh, energy, Nickell-Metall-Hydrid-Akku, Rechargeable (újratölhető), 1,2 volt, stb..). A + és - jelek is ott találhatóak rajta. Egyébként találó, és nagyon tetszetős a dubla csomagolásos eljárás technika, igen.

A belső se mindennapi. Fém nyitószerkezetet ne is keressünk. Egy papírt kell letépnbi a doboz tetejéről, és érdemes pohárkába önteni a tartalmát. Első ránézésre általános energiaital színe van és nem szénsavas (!). Az íze, ilyen energiaital és almalé keveréke, ami nagyon édes és savanykás hatást ad. Most vagy ez kéne szénsavval, vagy inkáb almaléra szavazok. De egyébként korántsem rossz. Most a színe is almaléhoz hasonlít. A kis 250 ml-es dobozon német szöveg írja: gyümölcscukrot és koffeint tartalmaz. Fruktóz 11,6%, taurin 0,03%, koffein 0,026% a tartalma. Ezen számok,és a fenti íz kivételével minden más egy normál energiaitalhoz mérhető.

A Conrad magyar weboldalán nem lehet fellelni a terméket, a német oldalon viszont meglehet találni. Az ottani adatok alapján ~216 Forint körüli ára van egy doboz italnak. Egyszer megéri megpróbálni, és biztos akad, akinek nagyon ízlik az almalé hatás, de egyébként tartalmát tekintve, ennyit nemigazán ér az ital. Nekem személyszerint tetszik az almalé íz. A papír csomagolás hiába tűnhet praktikusnak, könnyebben sérülhet a termék, ezáltal nagyobb a veszélye annak, hogy eláztat valamit. A megjelenés egyébként nem rossz. Összesítésben az alábbi pontot megérdemli.

forgalmazó Conrad (D)

koffein / taurin / energia - 30 mg / 26 mg / 212 kJ (100 ml tartalma)

szerintünk : (3/5)
szerintetek: (5/5)

Címkék: conrad

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr601626030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bukkoka 2009.12.29. 01:57:22

Hali!

Régen voltam itt :( De viszont egy kérdésem lenne: Monstert lehet már "hivatalosan"
is kapni Magyarországon, illetve Budapesten, nem csak a Déliben lévő zöldségesnél?

brëndon · http://edrink.blog.hu 2009.12.29. 10:41:07

@Bukkoka: Üdv! Tudtommal csak a www.monsterenergydrink.hu monster shopjában tudunk hozzájutni hivatalosan. Félhivatalos még a déli pu., más helyet én nem tudok. Esetleg googleban érdemes körülnézni.

Bukkoka 2009.12.30. 00:58:33

@brëndon: Kösz a választ! :) Azért kérdeztem, merthát most lesz szilveszter ugyebár, aztan egy ilyen kis mosta' koktél nagyon feldobná a hangulatom (vagy kettő :D) A Délit én is tudtam, csak mindíg elefelejetem, vagy nem volt nálam a pénztárcám.. Google meg vagy a Monster weboldalra irányít át, vagy pedig egy apróhírdetésre.. Bár mondjuk akadnak köztük jök, mint pl. 800/adag (12 db, vagy vmi ilyesmi) bár ebben kételkedem, elég olcsón megúsznám...

eDrinkben gazdag újévet neked :D
süti beállítások módosítása