Liquid Smoking

 2009.11.13. 11:35

emberek hülyítése

Nem energiaital, nem is cigi, leginkább semmi. És ezt fanyalodott képpel mondom, gondolhatjátok.

Vegyes gyümölcs ízhez véletlenül sincs köze. Inkább C vitamin bomba, savanykás-műanyag és romlott-gyógyszer keveréke eme kedves termék jellemző íze, ami egyébként szénsavas. Valamilyen gyógyszerre emlékeztet az íze. Ilyen ACC vagy Neo Citran egy kis köptetővel keverve / vagy hasonlítanám még a citromos sörhöz (radler), de csak a citrom esszenciát.

Hát a belsőt jól elbaszták. Nem is értem, hogy aki elkezdi gyártani az ilyen típusú italt, miért kezd bele. Nyílván csak azért, hogy engem megtévesszen egy pillanatra, hogy bedobjam a kosárba a boltban és azt gondolván van egy új energiaitalom jól átbaszva később szomorúan gondolván vissza arra, hogy még volt, hogy örültem a folyékony ciginek. A másik amit nem értek, hogy mi köze a füstnek ehhez az italhoz?! Dobozában talán van valami kis beütés, ugyan a filter és a csíkos illeszkedés a háttérben arra mutat, de valójában nincs benne semmi ami a dohányzásnak valamilyen jelét is mutatná.

A doboz (ha lenne köze a cigihez), azt mondanám, jól néz ki. A betűtípus is valahogy az ember agyában megfelelően illeszkedik az ilyen kinézetű régebbi (ős) cigikhez. A tetejére rá van írva, hogy ÓNENIKOTIN, tehát nem tartalmaz nikotint. Legalul pedig a cigis dobozon és reklámokon már jól ismert feltűnő óvó szavak helyett közli velünk a doboz, hogy Nincs szükség figyelmeztetésre. Akkor meg miafakkingnak’ van rátéve. Ez is csak ilyen figyelemfelkeltő, de tiltanám már is be. Aki nem tud más nyelven azt kapja meg, hogy "ohne nikotin", valahogy tévesen kisilabizálja, hogy biztos azt jelenti: "egy nikotin" – alja népe örül, azt hiszi van benne nikotin, meg úgy is néz kis, ráadás alul a fekete keretes figyelmeztetés is ír valamit, akkor biztos cigi szerű ital... (puff)
Egy kis matrica van ráragasztva, amire az egyetlen figyelmeztető információ van írva, mégpedig: Gyógyszerrel együtt nem fogyasztható! - Kérdem Én, miért? Extra tartalma a C vitamin, amiből 56 mg-ot tartalmaz 100 milliben. Kb. ennyi.

Na és most interneten találtam, bővebb információt, ami a termék mellett szól(hatna).

Impulzus - Olyan természetes növényekből készült italról van szó, amely a nikotinhoz hasonló hatást kelt a fogyasztóban, vagy pedig a bódulat és az ellazulás olyan keverékét, amely képes arra, hogy a notórius füstölőknek is legalább négy órára elvegye a kedvét az újabb rágyújtástól. (...) Egyelőre azonban csak annyit lehet tudni a Liquid Smoking nevű termékről, hogy gyümölcs ízű lesz.

Érdemes végig elolvasni. Mivel a dobozon magyar nyelven nincs feltüntetve, hogy a termék tulajdonsága ez akar lenni, még jobban kivenném a forgalomból az italt. Egyébként a terméknek van weboldala, ami még jól is néz ki (ejnye)! Megkapja a WTF kategóriát, mert erre sem találok szavakat. Egyébként nem szoktam csúnyákat írni az oldalra, de faszom:

Ez szar.

1/10

Forgalmazó: Siepp-Ker kft.

c vitamin / energia - 56 mg / 31 kJ (100ml)

szerintünk : (0/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: wtf 1/10 liquid smoking

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr41522133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2009.11.14. 01:53:11

Az energiaitalt azért nem szabad gyógyszerrel és/vagy alkohollal együtt fogyasztani, mert az általa okozott magas vérnyomás segíti ezek felszívódását, ami elviekben növeli a hatásfokát.

Magyarul: úgy beállsz egy pillanat alatt mint a huzat, de mondjuk egy véralvadásgátló felfokozott hatása nem túl kellemes. (És a nyugtatóé sem.)

kolvanovsky 2009.12.09. 20:33:21

huhhh öcsém ez tényleg szar(elnézést a kifejezésért) megyek haza ezdés után és mit látok egy bolt ablakában, hát ezt mondom magamnak ez volt ezen a blogon és ott azt mondták h szar, én hülye voltam és nem hittem el XD
képes voltam 215 ft-t kiadni ezért ...

dhbence 2010.03.04. 15:12:38

Akit esetleg érdekel(bár ezek után) én több CBA üzletben láttam ilyen "energia italt ha valaki kíván venni CBA-ban próbálja meg 179Ft sok sikert:)
Ja és Taksonyban (ha valaki ott v közel lakik érdemes elmenni abba a CBA-ba amalyik nem a Fő úton van vagy 20 féle energy d. van
süti beállítások módosítása