Érdekesség #5

 2009.11.01. 18:54

Hamarosan!

Az elmúlt napokban energiaital-beszerző kőrtúrán jártam. Végre sikerült beszereznem a Monster energydrinkekből hármat.  Jön még néhány német termék is, köszönhetően Dazenek, közöttük a német Lidlben kapható Mixxed Up-ok, és két másik termék. A hazai piacon sikerült megkaparintani egy-két felejthető italt: az RX, Jack!, Tornádó, Liquid Smoking és Red Ginseng Energy fogja termékpalettát bővíteni, színesíteni.

Nagy a kísértés, a Monstereket még nem szabad felbontani, mert annyi jót hallottam már róluk. Kíváncsi vagyok nagyon arra az összehasonlíthatatlan ízre. Ezekkel az italokkal hamarosan 88-ra bővül a tesztelt termékek száma az oldalon. Talán idén meg lesz a százas álomhatár.


Jogszabály változások!

Régóta terjed a hír, hogy bevezetik az energiaitalokra is azt a szabályt, hogy csak 18 éven felüli személyek vásárolhatnak különböző helyeken, illetve személyiigazolvány felmutatásával. Ez november elsejével hatályba lépett, az-az 2009. 11. 01-től különböző vendéglátóhelyeken nem szolgálhatnak fel a korhatáron aluliak számára energiaital címszó alatt futó termékeket.

Elméletileg minden boltba, vendéglátóhelyre körüzenetben kűldik ki az új szabályt, ennek elterjedése még időbe telik, de nagy valószínűséggel kijelenthetem, hogy sokhelyen nem fognak vele törődni. Jogszabályban még nem találtam meg, hogy hol található ez a pont de mindenesetre érdekes, mert mi lesz az ilyen termékekkel: x-activ, ami pezsgőtabletta formájában oldható-, vagy a Bolero Boost Energy instant energiaitalokkal?

Még tény, hogy nincs kiforrva az elgondolás, és nem lesz olyan egyszerű betartani a fiatalabb korosztály számára a hozzájutás korlátozását.

Címkék: érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr601491407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cabbyy 2009.11.02. 14:47:02

Ennek mi a törvényi alapja?

cabbyy 2009.11.02. 14:48:03

ennek mi a törvényi háttere?

brëndon · http://edrink.blog.hu 2009.11.02. 15:07:43

@cabbyy: nemtudom, arra én is kiváncsi vagyok, de még nem találtam rá semmit. Hirkereso.hu -n olvastamm.

-Gman- 2009.11.02. 17:39:15

energiaitalt 15éves kortól már lehet inni, de ha személyi felmutatásával adnak csak majd ezután 18éven felülieknek akkor a lelkem egy darabját szakítják ki belőlem 3teljes évig....

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2009.11.02. 22:54:55

@cabbyy: gyermekvédelmi törvényben mintha lenne valami kitétel az egészséges élethez való jogra.

És úgy tűnik, hogy valaki rájött, hogy a túlzott koffeinbevitel nem túl jó a fiatalkorúaknak.

Amúgy kukit a... kárhová.
süti beállítások módosítása