Fireball

 2009.10.25. 11:10

tűzlabda mint üccsi

Egy kiskocsmában akadtam rá eme remekműre, így sajnos drágábban tudtam hozzájutni (300 forint, tudom, sok..). De interneten olvastam, hogy hozzá lehet jutni 160 forint körül is, ami eddig mindenképpen bizalomgerjesztő. Sajnos nem könnyű hozzájutni a "piacon", nem túl sok helyen fordul elő. Megjelenésében egyébként egészen minimál designos. Nem sokat foglalkoztak azzal, hogy hogyan is nézzen ki, mégis sikerült egy aránylag jó megjelenést biztosítani a doboznak. Alap fekete háttéren egy kicsit gagyi tűzgolyó, felette ez le is írva angolul. Alulra odabiggyesztették, hogy mégis csak tudjuk mit is iszunk, energiaitalt. Alapjában a dobozon nincs magyar termékismertető. Az EU-ban (de legalábbis itthon biztos) a Menthol kft. forgalmazza.

Magyar leírást felmatricázva találunk csak rajta, szép fekete alapon fehér betűkkel, hogy ne nagyon üssön el a doboz megjelenésétől. Itt egy érdekes dologgal találkozhatunk, mert koffein tartalmát úgy írja, hogy 150 mg/l. (150/4 ugye), így kijön, hogy 37,5 mg koffein van benne (tudtam jobb számítást, de elfelejtettem). Sajnos taurin tartalmáról pontos adatot nem írtak, de mindenesetre tartalmaz inozitolt és jó pár vitamint is. A Fireballt egyébként néhol fellehet fedezni más kiszerelésben, mint pl. félliteres dobozban.

Az ital íze egészen kellemes, nem túl édes, vegyes gyümölcs. Finom savanyú utóízt hagy az ember szájában. Szénsavassága kellemesen habzósnak mondható. Ez nagyon tetszetős. Az italnak egyébként interneten utánanézve sok infót kaphatunk, de csak ilyen "saját kézből". Internetező társaink osszák meg véleményüket a termékről. Az ital hivatalos weboldala elméletileg ez lenne, de ez csúnya, egy kép sincs a termékről, meg úgy általában semmiről. A dobozon elrejtve találtam egy másik linket, ami egy török oldalra irányít át, mint hivatalos oldal inkább ezt ajánlom. A háttérben a hazánk fülének a Bomba! energiaital zenéje csendül fel. Flash alapú oldal, eléggé gagyi, de mindenféleképpen jobb mint előző társa. Vagy csak a magyar böngésző nem támogatja - mindegy.

Eltekintek a 300 forintos beszerzéstől - mert mégis csak kocsmából szereztem be - tegyük fel, hogy 160 forint körüli áron beszerezhető. A megjelenésre elég jó, és az íze sem utolsó, ugyan egyik sincs a Burn közelében, mert ahhoz hasonlít legjobban a termék. A legnagyobb sajnálatomra kevés helyen lehet hozzá jutni a Fireballhoz, ezért kap leminősítést.

6/10

forgalmazó Menthol kft. Bp.
származási hely: Törökország (szerintem)

koffein / energia - 37,5 mg / 194,21 kj
taurin / inozitol - n.a.

szerintünk : (3/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: fireball 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr491472129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása