Vipera

 2009.10.19. 10:15

"a kecskeméti kígyó"

Hazánk terméke a vipera, nem egy védett faj ez, csupán egy energiaital, amely Kecskemétről indúlt útjára. Sokan azt gondolhatják, hogy a kobra testvére, valójában semmi köze a kettőnek egymáshoz - az, hogy megjelenik egy/több másik kígyónévre alapuló energiaital, már várhajtó volt. Örülök, amikor próbálnak valamelyest designos megjelenést biztosítani egy olcsó italnak, sok grafikával össztönözve. A Vipera dobozán egy szép nagy csúszó-mászó feje, mögötte a vadító tűz, amiért a kigyónk vicsorgatja fogait. Nem az a csúnya pixeles kép, eltorzúlt formákkal, ennek örülök. A dobozon fordítva egy kicsit megláthatjuk a VIPERA feliratot szép nagy betűkkel (képen kicsiben baloldalt sarokban lent igen). A hátulján magyar és román ismertetőt kapunk, szépen részletesen olvashatóan (ezt megnézheted nagyobb méretben ide klikkelve).

A tartalma akár a vipera mérge is lehetne. Az íze is mérgező. És azt is tudom miért. Tulajdonképpen egy cukormentes ital, (inkább cukorlight) mert tartalmaz ugyan de csak nagyon keveset. Ez úgy hazavágja az ízét, hogy hihetetlen. Nem finom - édesnek édes, de teljesen műanyag. Utóíze már kellemetlen, édes, halovány, nem tart sokáig. Felejthető, ilyen dinóbambinó light vizezve. Többet nem is lehet róla írni.

Az ára se tudja igazán ellensúlyozni az imént írtakat, 130 forintért jutottam hozzá, gondolom máshol olcsóbban is hozzá lehet jutni. Létezik belőle másfél literes kiszerelés is, az 170 forint körül mozog (értsd). Forgalmazó a Hansa-kontakt, weboldán semmi infó a termérkről. De még másról sincs.

Csúnya dolog, hogy nem írják rá, hogy cukorlight, ugyanakkor biztos, hogy én kimaradok a kis csúszo-mászó további világából. Koffein és taurin tartalmaz szokásos, plusz van benne inozitol, ami jó. Ez és a csomagolása lendít a pontozáson, egyébként simán három lenne a vége.

4/10

forgalmazó Hansa-Kontakt kft.

koffein / taurin - 32 mg / 400 mg (100 ml)
inozitol / energia - 19,5 mg / 11kJ

szerintünk : (2/5)
szerintetek: (1,5/5)

Címkék: vipera 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr271456043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2009.10.19. 11:05:39

három??? egy. a csomagolás pedig pont ront rajta.

_-Gman-_ · http://edrink.blog.hu 2009.10.19. 19:01:18

Nekem tetszik, olcsó jól néz ki az íze nem a legjobb de egy gyenge ötöst megérdemelt volna....

brëndon · http://edrink.blog.hu 2009.10.21. 11:48:43

@sarkisarkany, @_-Gman-_ látjátok mennyire különbözik a véleményetek? xĐ ennyire más mindenkinek... néha én is úgy érzem, hogy jóindulatú voltam. Mint pl. most.

sky, veled meg beszélünk
süti beállítások módosítása