Dracula

 2009.09.26. 12:58

puterea sîngeluj

Ma már nem tudunk meglepődni új energiaitalokon, mint ezen az elsőre kellemes magyar terméken, amelyen drakula mégis "c"-vel írja a nevét, hogy a nemzetközi piacra is betudjon jutni (haha) átvéve ezzel a redbull, bomba és többi divatital helyét, elsöpőrve az energiaitalokról eddig elképzelt virtuálisan felálított listát, amely magaalá taszitja a fáradt embereket éjszakai túlórák sötét léple alatt.

Nem is tudom - nem is tudom. Mennyire kell goth vagy egyéb death fannak lenni ahhoz, hogy én márpedig csak dracula energiaitalt fogok venni, mert az milyen jól néz ki és még az íze is döbbenetesen jó! - Mert persze ezek közűl egyiksem igaz. És egyébként is, a sötét palackba zárt, pirosszín-szerű ital, miért kap aranynak tűnő kupakot? Hol van itt a design összefűggés? Továbbá a palackon elhelyezett "logo" szerepét eredetileg betölteni kívánó képnek mi a baja? (Dúrván) Pixeles keretben a holdbol előbújó vámpír/vérfarkas/denevér/ember keverék mit tart a kezében? A kidolgozása is elég érdekes, érdemes megnézni ezt a képet, jobban megvizsgálva lehet tapasztalni, hogy mennyire silány a kidolgozás - persze ezt a palackon nem látni, inkább csak a keret szembeötlő.

A termék leírása is megvan fordítva. Előszőr kezdi, hogy kik fogyaszthatják, aztán, hogy mivel lehet fogyasztani, majd, hogy mennyit - (!) és legvégűl azt írja, hogy mi is ez a termék. Ez általában fordítva szokott lenni. A leírás jobban, bővebben is szebben is történhetett volna, de itt csak szószerint odab@sszák a lapra. Ezek mellé kapunk egy "DD" logo pótlót, Dracula Drink rövidítését, ami az egészben talán a legjobban sikerült.


Térjünk hát a belsőre. A képen az ital színe látható, nem adja vissza a fénykép, ettől kicsit bíborosabb, és persze eszünkbe nem jusson, hogy nem lehet rajta átlátni, mint a véren keresztűl. Nem baj, drakula ezt issza. Az íze különlegesen nem mindennapi. Keserűen-édes, hosszú távon kesernyés ízt hagy a szájban, nem tutti-frutti, inkább gyümölcs lenne, de persze az behatárolhatatlan, de az biztos, hogy ittunk már rosszabbat is. Szénsavassága elég gyengusz, de ez lehet csak ennek volt ilyen, nem tudom. Koffein és taurin tartalma az átlagos, ellenben nem tudjuk meg, mennyi kalóriát és energiát tartalmaz (nagy hiba ez a mai időkben). Ami pedig a legparásabb tartalom: felhősítő emúlzió (wtf!), mi a ..? Még ilyet nem hallottam, nem láttam - de még a google sem. Továbbá mi ez a puterea sîngeluj? Annyira rájöttem, hogy román. Puturea pedig szabadfordításban meghajt - hmm. Miért nincs román nyelven is termékismertető?

Van neki weboldala is, ami a teszt írásakor éppen készült, kitudja meddig. A piacra egyébként nem rég tört be az ital, az elején több helyen, aztán kevesebb boltban, végül sikerült újra megtalálnom. Az ára 100-120 Forint körűl mozog. Bónusz vicc: a gyártó és forgalmazó a Sale Car kft (magyarúl autó értékesítő kft).

MIÉRT szeretjük mégis ezt az italt? Nem tudom mi, valami mégis megfogott benne. Olyan mókás, a sok hibája, az rejtéjes emúlziója és a nincstelen promóciója ellenére. Ez is egy olyan ital, amit meglehetne csinálni, jól. De nem akarják... Egyértelmű wtf kategória is. Röhögve 4 :ĐĐĐ!

4/10

forgalmazó és gyártó Sale Car kft. (magyar)

koffein / taurin - 32mg / 400mg (100ml)
energia / felhősítő emúlió - n.a. (?) / wtf (?)

szerintünk : (2/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: wtf 4/10 dracula

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr151408440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_-Gman-_ · http://edrink.blog.hu 2009.09.26. 13:40:02

Hi!
Hát ez az energy tényleg WTF?! xD

Találtam egy új tesztelni valót: a Penny marketban kapható egy új energy; Dragon névvel fut, olcsó, fél literes és pocsék az íze xD

Sztbeni 2011.05.04. 11:32:50

Olyan, hogy "puterea sîngeluj" nincs. Elírtad, mert rendesen "puterea sîngelui" (ejtsd: puterá süngeluj). A puterea jelenti a meghajtot is, de például azt, is hogy teljesítmény. a sîngelui jelentés: vér. Szóval szó szerint fordítva az jelenti, hogy a "vér teljesítménye", ez szabadfordításban: "vér ereje"

BunnyCha 2011.05.26. 21:32:12

Hol lehet ilyet venni? Én még sehol nem láttam, pedig érdekelne :P
süti beállítások módosítása