Érdekesség #4

 2009.05.31. 21:29

Már olyanról nem is merek írni, hogy ilyet- meg olyat láttam, hogy változik az italok kiszerelése, teszem hozzá a kobrából megint láttam újat, illetve legalábbis a palack amiben árulják más formájú volt. Most olyanról tudok írni, amit néhány energiaitalon vettem részre. Hogy koppintják-e egymást, vagy csupán véletlen ezt nem tudom, de ezek ilyen crossover-ek. Az alábbi képen látható négyféle italdoboz fényképe: Adrenalin, Kalaschnikow, Kerozin és a Queen. De haladjunk a kép szerint fentről lefelé.

- Az első összevágásban a Queen és Kerozin italokon található termékleírást ütköztetem. A két termék nem egy gyártótól származik, tartalma is más. Pl.: a kerozinban B6 és B12 vitamin van meg inozitol, a queenben B5 és B6. De mégis látható, hogy az átlagos tápérték és a vitaminok leírásának táblázatszerű felsorolása ugyanaz. A számadatok változnak (igaz, hogy energia 204 kJ mind a két italban), de a magyar szöveg ugyan az, ugyanabban a sorrendben. A külföldi nyelvek már máshogy vannak feltüntetve. Még a vonalkód és nagyjából ugyanúgy helyezkedik el. A doboz mérete más, a Kerozint Romániából származtatják, amíg a Queen osztrák.

- A második képvágásban a Kerozin és a Kalaschnikow italok színbeli egyezése látható. Piros minták, még a bontója is piros, de a doboz méretben és egyéb designban eltér egymástól, ezért ez kevésbé érdekes jelenség.

- A jobboldali vágásban az Adrenalin és a Kerozin található. Mind a két ital repülőkkel próbálja a extra külsőségekkel felvértezni magát. Nos, hogy ez véletlen, nem fog kiderülni.

Nagyon sok ilyen átfedés van az italok között, van úgy, hogy szándékos, de leggyakrabban véletlenek. Ezek valójában nem számítanak, mert a lényeg a belső. És, hogy ezek alapján melyik energiaital győzött az alábbiakból, azt pontozás alapján tekintsétek meg... (adrenalin, kerozin, kalaschnikow hamarosan)

Címkék: érdekesség adrenalin queen kerozin kalaschnikow

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr831155730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása