TAKE OFF

 2010.07.23. 15:27

engine start #1

Miben különbözik ez az energiaital más pörgettyűnedűtől? Szedjük szét szép sorjában. Először is, annyira nem volt szembetűnő, hogy csak kézbevételkor annyit vettem észre, más. Más a nagysága a doboznak, a 330 ml-es űrtartalom miatt. A megjelenése a méretén kívül a designon is múlik. Végtelenül egyszerű, mégis az a kis "engine start"  (motor/szerkezet indítása) gombocska középen nagyon feldobja. Megnyomtam, sajnos nem működik. A TAKE OFF (ige, felszáll) felirat a dobozon egyszerű, teszem azt nagyon egyszerű, már majdnem nincs is. A dobozon még jelzik, hogy Energy Drink (Taurin + Caffine), Boosts Body meg Soul (élinkíti a szervezetet és a lelket), na meg a Serce Chilled, amit minden dobozra ráíratnék, persze ha nem tudod hűtve fogyasztani... Miért volt érdekes, amit most írtam? Mert az italt meg kell különböztetni testvérétől, a take off energy cola-tól.

Az ital Erdélyből származik. Fontos megemlítenem, hogy a dobozon található magyar termékismertető, én viszont még nem találkoztam vele itthon. Ez persze nem kizáró ok az itthoni forgalmazásra; és habár Romániában lett beszerezve, és a termékinfó is RO. leírással kezdődik, a gyártót mégis Németországnak jelöli - úgy, hogy német nyelvű leírás nincs a dobozon. Sajnos tisztességes weboldalt se sikerült találnom hozzá, és mire beírtam a gyártó nevét a gugliba leszáradt a szemem: Bianca Süßwaren und Getranke Vertriebsgesellschaft - ez még cím nélkül. Nem adott be semmit.

A félhomályba búrkolózó ital tartalma a normál energiaitalokkal megegyező színű, tutti-frutti ízű. Összetevőiben is hasonló információkat tudok megjegyezni, koffein, taurin, inozitol. Az íze édes, utóíze enyhén kesernyés, de nem ront az összélményben. Szénsavassága megfelelő, nyugottan iható. Külső megjelenésében a végtelenűl egyszerű megjelenést értékelem, ezüst alapon minimál design/információ, egynek jó. A régi Take Offról találunk képeket internetes oldalakon. Jót tett a frissítés, mert a RedBull koppintás a régi idők hagyományainak megfelelően a jelen tesztelt italon is megtalálható volt.
A dobozon található termékleírással nem vagyok megelégedve, nem túl magyaros. "Alkohol- mentes." nem értem miért történt elválasztásra az szó. "..várandós anyukáknak..", már miért nem anyucikáknak. Tegyem hozzá, utóbbi kifezés aranyos. Még egy-két hasonló érdekesség megjelenik a szövegben, ettől függetlenül érthető a leírás.

A minimál design megjelenés mellett egy átlagos tartalmú energiaitalt kapunk. Sok információt a netről nem tudunk meg róla, marad a dobozon található leírás. Áráról nem tudok nyilatkozni, nem tartom túl drágának. A 330 ml lett az előnye, ezért kap egy 6 pontost.

6/10

koffein 30 mg / 100 ml
taurin 400 mg / 100 ml
inozitol n.a.
energia 200 kJ (47 kcal) / 100 ml

szerintünk : (3/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: 6/10 take off

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr652171156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dhbence 2010.07.24. 21:22:15

Hello nem tudom találkoztatok e már a DR.PEPPER itallal és hogy tesztelitek-e mert abban is van koffein és ezért annak is köze van az ed-hez

Borote 2010.07.24. 23:46:12

Én még csak a Nyugati aluljáróban találkoztam vele, de ott igen borsos (hehe, micsoda olcsó poén:D) ára volt, pedig kíváncsi lennék rá.

_-Gman-_ · http://edrink.blog.hu 2010.07.28. 17:30:26

Újra itt a nyaralásból és még új energyt is szereztem :)
Mióta vannak Facebookos és hasonló gombjaink? :)
süti beállítások módosítása