Burn Energy Shot

 2010.02.23. 05:17

tüzes lövet

Kehes weboldalán tökéletesen lehet látni a Burn energiaital változásait, oly mond generációit. Érdekes, és érdemes megnézni a gagyi Burn-t a mai megjelenésig. Magyarországon még elvileg nem forgalmazzák, gyakorlatilag a DrinkDuo kft. behozta. Ráragasztatott egy végtelenül kevés információt tartalmazó kicsiny kis matricát, és így árulja. Lehet ezt? No' mindegy, végülis kapható itthon is. Ugyanott leltem rá, ahol a Red Bull Energy Shotra, attól olcsóbb mindössze 570 Ft. Igen, valóban nem kevés, és csupán 50ml.

A Coca-Cola oldaláról jutunk el a Burn hivatalos oldalára, ami olyannyira nem frissül, hogy úgy reklámozzák: Coca-Cola Magyarország új terméke. Tehát a mai napon is 2007-es évet írjuk. Nekem ennek a Shot terméknek jobban tetszik a kis palackja mint, a Red Bullénak. Az egész fekete, rajta ráragasztva a már jól ismert tűz logót tartalmazó matrica, és a jólismert betűtípus. ACHTUNG! írja a német szöveg, hochkonzentriert - e csodálatos szó is tájékoztat - nagyon koncentrált. No azért ez nem pont így van - próbálom olvasgatni a többi információt is. Nem könnyű, a német szöveg nem olyan jól olvasható a fekete háttéren, pláne, hogy az ezüstösen fénylik. Gyorsan rá is ugrottam a hivatalos osztrák oldalra, hátha találok valami információt; jetzt neu! Tehát ott is újnak írják, hol ott már 2009 nyarán is lehetett kapni, természetesen külföldön. A coca-cola még nem hozta be hazánkba. Ismét egy csodálatos szó következik, Nahrungsergänzungsmittel = étrend kiegészítő. A tartalmát tekintve a koffein szint megegyezik egy normál, 250 ml-es energiaital tartalmával. A taurin úgyszint, 200 mg, 50 ml-ben.

Azt már tudom, hogy az ilyen shot italok íze nem túl jó. Sajnos elfelejtettem kipróbálni, de elméletileg, ha beleöntöm ásványvízbe - persze csak minimálisba, kb 2 dl-be, akár szénsavasba - akkor átváltozik normál energiaitallá. Ezt tesztelem később. A Burn íze sem jó nagyon! Keserű, mégis édes, szénsavmentes. Gyógyszer és gyümölcs ízek keveréke. Nem nagyon tudom behatárolni, hogy pontosan milyen, nagyon tömény. Jó az elgondolás, 50 ml, kevés folyadékban nagy energia. Reméltem, hogy jó íze van, de a RedBulléhoz hasonló - kevesebb tartalommal, olcsóbb is annál, és a kis palack is jobban néz ki.


Érdekesség: tudjuk, hogy a Burn mostanában olcsó, illetve olcsóbb, mint régen. Több hónapon keresztül 169 Ft volt az Auchanban. Emlékszem, hogy majdnem lehúztam a pontját, mert drágán adták, és rá néhány hétre hip-hop olcsóbb lett. De jobban is tették. Most, hogy rámentem az osztrák Burn oldalára,találkoztam egy érdekes csomagolású termékkel - aminek érdekessége a nyitó szerkezeténél található, illetve 485 ml-es csomagolású. Csekkit!

4/10

forgalmazó (09.02-kor, Mo-n) DrinkDuó kft.
gyártó Coca-Cola HBC Austria GmbH (Ausztria)

koffein / taurin / energia - 80 mg / 200 mg / 101 kJ (50mg)

szerintünk : (2/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: coca cola shot 4/10 burn

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr301760941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vwpolo · http://edrink.blog.hu 2010.02.23. 12:36:19

ez a 485 ml mi már megint??? miért nem képesek úgymond ,,szabványokat'' követni és fél literes dobozban kiadni.. a Hellnek is ott a 355 ml-es doboza(nem jó ám a 330), vagy több italnál a 0,24-es doboz...

brëndon · http://edrink.blog.hu 2010.02.23. 19:59:54

@vwpolo: jah! Csak differenciálódni akarnak. Egyébként okosak a makik, mert kevesebbet adnak drágábban.

_-Gman-_ · http://edrink.blog.hu 2010.02.23. 20:21:06

Egy 485 milis Burn kb 900 Ft :(
De nem érdekelt én megvettem :Đ

mokas_gizi 2010.04.17. 00:49:48

Szerintem ezek ennyiért igen nagy lehúzások...
De biztos sok "menő" ember megveszi majd...főleg szórakozóhelyeken...
süti beállítások módosítása