Még nyaralás előtt!

 2011.07.10. 13:59

Sikerült egy adag új italt beszereznem, ezért a héten jön két német MadBat, Volcaz Energy egyenesen a Tesco polcairól, Gránát és egy Ed Hardy energiaital is ellátogat az oldalra!

Crowns Elderberry

 2011.05.02. 13:47

királyi nedű
 

Ismét egy német import itallal van dolgunk, a crowns energiaitallal. A jelentése koronák, angolul és németül egyaránt. Magyar szájra nem áll rá jól ez a kifejezés mint terméknév, a korona sokkal megfelelőbb lenne. Jelenleg nem a termék alap italát vesszük szemügyre, mivel a crowns rendelkezik egy másik megjelenéssel is, fekete színben, ami a crowns classic névre hallgat.

Reménykedtem, hogy a különleges megjelenésű doboz valamilyen remek folyadékot tartalmaz. A királyi megjelenés a prémium felirat rögtön eladja az italt. A vaníliás világos sárga szín nekem elsőre azt sejtette, hogy valamilyen kapucsínót rejt a doboz. Persze nyilvánvaló dolog volt, hogy nem az van benne, de ez a szín az én fejemben ezt sugallja. A doboz szép, egy kis matt festés még dobna rajta egyet. A márkajelzést középen egy korona uralja, felette a ragyogást jellemző arany fény, alatta pedig a termék neve a rá jellemző betűtípussal megformálva. A jelzés alatt arany betűkkel tüntették fel az ELDERBERRY szót, amely bodzára utal.
A dobozon fordítgatva nem is szaporítják a szót, mint például a Monstereken. Nincs rajta ajánlás, nem pazarolják leírni, hogy ez mennyire finom, vagy királyi nedű - semmi. Összetevők, és általános jellemzők olvashatóak fekete, aránylag nagy és olvasható betűvel, német nyelven. Királyi jellemzője a nyitófül, arany színű, feldobja a dobozt.

Én ha bodzát hallok, a korábbi limitált szériájú Fantára gondolok (ami egyébként nagyon jó volt), vagy napjainkban kapható - kapható még ? - Slice bodza ízére. Ez viszont fekete bodza, termése sötét színű, meggyhez hasonlító vörös leve van. Meg is lepődtem, amikor kinyitottam a dobozt. Az illata nem volt jó, elsőre. Majd miután megláttam a színét a folyadéknak és megkóstoltam, (...)
 

Nagyon finom, nagyon édes, érezni a bodzának a szirupos hatását. Nem hasonlít az eddig boltban kapható bodzás italok ízére, inkább erdei gyümölcsös. Édes, és nagyon szörpös hatású. A dobozra 10% gyümölcs tartalom van rávésve, még ez igaz is lehet és jó hír. Azt ne várjuk, hogy szomjunkat oltani fogja, nagyon jó üdítő, amely nem üdít. Kellemesen szénsavas. Enyhén érezni rajta, olyan a friss gyümölcsös nem olyan édes, enyhén savanykást esszenciát, de az édes hamar úrrá lesz a szánkban. Finom, kellemes csalódás. Tartalmát tekintve kicsit eltér az átlagtól. Tartalmaz guaranát, és lapachót is. Előbbivel már találkoztunk sokszor, viszont a lapacho egy viszonylag új extra. Brazil őserdőben található fa kérgének kivonatát tartalmazza, egyébként teát szoktak belőle főzni, gyógyhatású szer.

Királyi jellemzői eddig átmentek a teszten, de nyilvánvaló, nem ilyen egyszerű a crowns. Ugyanis ez egy prémium termék. A prémium pedig minőségi, ami nem olcsó. Nem találtam árat, nem tudom mennyibe kerülhet. De gondolatom szerint 500 Ft, vagy azt is meghaladó árban lehet megszerezni. Sőt, biztos, hogy drágább, mert a Spar exrpess mellett benzinkutakon kapható az ital. 

Az ital egyébként Cseh és Németországban van jelen, és különböző prémium rendezvényeket támogat. Ezek nagy része buli, de olyan sport eseményeken is jelen van, ami egyébként nem Európa legnézettebb sportjai, ezek a hoki és baseball játékok. A weboldalon (.de)(.ch) tájékozódhatsz további információkról is. 

Finom energiaital, szép dobozban. Meglepő nedű, már-már túl édes, de egyébként finom. Itthon hivatalosan nem kapható, és az ára is méregdrága lehet. Ezek mindenféleképpen mínusz ponttal járnak.

6/10

forgalmazó Eiber & Hiebl GbR (Németország)

koffein: 32 mg / 100 ml
taurin: n.a.
gyümölcslé: 10%
energia: 195 kJ (45,7 kcal)
 

szerintünk : (3/5)
szerintetek: (5/5)

Címkék: 6/10 crowns

Black Scorpion

 2011.04.23. 01:00

a skorpió mérge

Itthon találkoztam jelenleg tesztelés alá vetett energiaitalunkkal. A kik textil diszkont bejárata mellett várt rám óvatlanul. Még eddig nem találkoztam vele, pedig jártam már pár kikben, és most meglepett. A kik üzletlánc a ruhák mellett foglalkozik különféle más termékek árusításával, amolyan minőségibb piac. Példának okául nagyon jó a hajlítható fényrúdjuk, mert olcsó 300 Ft körüli áron van, amíg ugyan az a termék a Média Marktban 700-800 Ft között mozog. De ez csak egy érdekes termék a sok közül.

Régen találkoztam már az ilyen gyerekfejjel született fantázianévvel. Tehát fantáziátlan. Meg miért black az a skorpió, amikor a dobozon zöld. És, ha már a dobozról van szó. Nem túl szép. Fekete és zöld színek látszanak rajta, a zöld skorpió még egy szinten érthető is, de az alatta található ferde zöld foltok már kevésbé érthetőek. Ha pontosítok igazából nincs is értelmük. A dobozon egyébként gyárilag van magyar nyelvű információ, ami érdekes és elég magyartalan. Habár érthető ami rá van írva, de egy dolognál kénytelen voltam megállni: Minőségét megőrzi a következő időpontig: ld. a doboz alját - se pont se vessző, nagyon spóroltak. Pedig egyébként fért volna még annyi-de annyi helyre információ. És kérdezem MIÉRT? Miért kellett a lásd szót rövidíteni "ld."-re???

Dizájnból fail van, a név is gyenge. Reméljük a szaft nem olyan híg eresztés. A fekete skorpió nagyon megtéveszt, mert a zöld szín dominál a flakonon. Ezek után minimum zöld folyadékra is számítok. Természetesen nem zöld, hanem a pezsgő, általános energiaital színű a folyadék. Alapvetően tutti-frutti ízt szerettek volna kölcsönözni az italnak, ez részről sikerült is. Kicsit savanykás, a savanyú íz után műanyag-édes esszencia csap meg. Fogyasztható, de semmi extra. Nincs rossz íze, de amikor már kóstoltunk jó energiaitalt, ez bizony tőle messze áll.

A forgalmazó oldalán egyébként információt nem találni a termékről, nincs is róla sok információ amit illene tudni. Rágugliztam', természetesen semmi. Néhány fórumon tesznek róla említést, és az eBayen is árusítják, átszámolva 146,50 forintért, ami viszont nem biznisz. A képek közötti keresésnél meg vagy különböző filmeket és filmszínészeket dobja ki, vagy a Monster Rehabot.

Tartalmát tekintve egy átlagos energiaital tudásával bír. Nem vártam sokat ettől az energiaitaltól, már a kezdetekkor tudható volt, hogy nem lesz nagy élmény. Az ára 150 Ft, és amikor belegondolok, hogy ettől olcsóbban is tudnék jó energiaitalt beszerezni elmegy a kedvem. Mindenféleképpen jó pont volt az, hogy találtam egy új delikvenst, de ez nem ad rá okot, hogy túl pontozzam. Végeredményben semmi extra, egy üdítőnek nem rossz, az íze elmegy, a doboz felejthető.

4/10

forgalmazó Kik Textilien und Non-food GmbH

koffein 32 mg / 100 ml
taurin 400 mg / 100 ml
energia 203 kJ (48 kcal) / 100 ml

szerintünk : (2/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: 4/10 black scorpion

Gilroy Speciel Lime

 2011.04.21. 00:01

sötétbe bújt lájm

A Gilroy már egyszer meghódította az edrink.blog.hu oldalt, írtam róla, amit ide kattintva tekinthettek meg. Első, legfeltűnőbb és nyilván való változás, az a doboz színe. Nincs is benne semmi különös, invertje a fehérnek. Szép motívumú szürke vonalak láthatóak az ezüstös Gilroy felirat mögött, alatta pedig Special Lime szöveg, ami viszont már komolyabb változás.

Ám nem ilyen egyszerű a változások sora, azt még lehet bővíteni néhány érdekességgel. Az előzőleg tesztelt Gilroy fehér dobozban kalóriával teli energiaital volt. A jelenleg forgalomban lévő Gilroy fehér doboz ital viszont már cukormentes üdítő. A fekete pedig átvette a fehérnek a helyét, és ez tartalmazza a korábban kóstolt fehér doboz tartalmát. A dobozban még különféle változás látható. A dobozon fordítva már a korábbitól eltérően a több nyelv helyett most már csak a magyar leírás olvasható, tehát kifejezetten a magyar polcokra szánták a terméket.

Az íze továbbra is finom, a menta és lime keverékek kellemesen savanykás, igazi nyári üdítő ízt kölcsönöznek a nedűnek - egy a nagyon kicsit tonik hatása hamar elmúlik a szájban.

Tartalmilag ugyan azokat az információkat kapjuk meg mint a korábban tesztelt italnál. A koffein, taurin és kalória mértéke sem változott. Tehát a változás csupán a dobozban és a forgalmazóban van. A Gilroy Virgin mojitója még Gilroy Hungary kft-tól Érdről származott, a Special Lime viszont már Gilroy Special Kft. Budakalászról jött, és csak a Cora bevásárlóközpont polcain kapható, hivatalosan 2010. december közepétől.

Ha valakinek szüksége van a változatosságra, megunta a tutti-frutti, gyümölcsös ízt, ajánlani tudom neki a Gilroyt. Valami azonban még sincs rendbe. Szép, doboz, jó íz. Mi lehet a hiba? Az ára.. Az italnak bizony 200 Ft feletti árat adtak, ami viszont sok-sok érte. Egy 150 Ft körüli árral kiegyeznék, és kapna magasabb pontozást is. A különlegessége és a szép doboz felhúzza az italt. Változott a termék weboldala is. A oldalon az italok ismertetőjén kívül más letöltések is elérhetőek, flash igényel. Egy kis fehér rum, és indulhat az éjszaka.

7/10

forgalmazza Gilroy Special Kft. (Budakalász)

koffein - 32 mg / 100 ml
taurin - 400 mg / 100 ml
energia - 156,8 kJ / 100 ml

szerintünk : (4/5)
szerintetek: (4,5/5)

Címkék: 7/10 gilroy

Schwarze Dose 28

 2011.04.19. 14:01

a sötét német

Az utóbbi időben visszaszorítottam az energiaital fogyasztás mértékét, és abban is biztos vagyok, hogy nem a Schwarze Dose 28 fogja meghozni azt a változást, ami esélyt adhat arra, hogy az energiaitaloktól legyek rosszul. Ugyanis nem olyan finom, hogy német barátaink olyan egyszerűen ránk tukmálják az italt.

Szó sincs róla, hogy bármi bajom lett volna az energiaitalok tesztelése miatt, nem történt szerencsére semmi bajom. Egy időre munkálataim miatt fel kellett függesztenem az italok kóstolgatását, de szerencsére mostanában újra van időm, és néhány energiaital is a kezembe akadt az idő folyamán.

A fekete energiaital német import. Itthon, tudomásom szerint nincs hivatalos forgalomban. A csodás matt fekete dobozt, egyszerű minimál dizájn jellemzi. A doboz alján arany madárábra, ezüst toll végződésekkel látható, alatta pedig a nyers fordítás szerint Fekete Doboz 28 felirat látható. Legalul pedig az Açaí felirat.

Açaí? Egy brazil bogyós gyümölcs. Az én érzésem szerint enyhe túlzás kering a világon a gyümölcs jótékony hatásáról. Úgy beszélnek róla, mint ha még egy ilyen növény nem létezne a világon - és ez valószínűsíthető így is van. Jó mindenre! Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, gazdag étkezési rostokban. Elősegíti az emésztést, csökkenti a koleszterin szintet, segít megállítani a korai öregedést, immunerősítő, csökkenti egyes rákfajták kialakulását, fogyasztó hatású, gyógyítja a szívbajokat- bőrbajokat, elmosogat, kitereget, megfőz.

Mivel a gyümölcsünk nem olcsó, ezért az energiaital is prémium kategóriás. Új generációs energiaitalként reklámozzák, elutasítják a taurint és a mesterséges aromákat, színezékeket, tartósítószereket. Az egész ital úgy ahogy van, természetes. Már csak az lenne a mókásabb, ha kiderülne, hogy a bubik a szaftban speciális halak erjesztette szénsav gáz formájába kerülne bele, a dobozt rinocérosz bőréből faragták és a festéket majmok saját ürülékükből pingálták rá a dobozra. A parasztvakítás változatlan működik a világban.

Szép doboz, de milyen a belső. A piros folyadékon nem látni olyan szépen át, mint egy sima szörpin, ennek oka az acai szirup.
Az íze már szörpösebb, de olyan savanykásan házi szörpös. Egyértelmű gyümölcs íze savanykás-málnás ízre emlékeztet, de feltehetően ilyen íze van az acainak. Édesnek édes, de enyhén. Mint azt már szóismétléseimben leírtam, de harmadszorra is megteszem - az édes-savanyú esszencia markánsan jelenik meg. Iható, de nem olyan finom. Jobbra számít az ember. Az illata is elhanyagolható.

Az ital ugyanúgy 32 mg koffeint tartalmaz mint az átlag energiaital, ami az acai gyümölcsnek köszönhető. Valamint megtalálható benne 3 mg Q10 koenzim (/100ml) ami az acai egyik alkotóelem, a fent leírtak gyógyhatásait jellemzi.

A dobozon tekerve egyet egy ábra látható, amely megmutatja nekünk, hogy egy átlagos energiaital mennyire tölt fel energiával, amíg a fekete hosszan tartó lendületet ad. A képen szomorú látvány, hogy egy sima energiaital nagyobb erőt ad, amíg ez a fekete kevesebbet, de hosszabban.

Az italnak létezik kontrasztja, fehér színben, a neve is Weisse. Light, a Cannabis italokat koppintva. A termék weboldalán több nyelv és ország is található, ahol a *.Dose 28 termékeket árusítják.

Összességében nem nyerte el a tetszésemet az ital. Prémium, drága kategóriába tartozhat, és az ital íze sem az én ízvilágomat tükrözi. Pedig nem vagyok édesszájú. A doboz az egyetlen ami megfelelően néz ki, de igazából az sem különlegesség.

3/10

Calidris 28 Deutschland GmbH - Berlon

koffein 32 mg / 100 ml

 

q10 koenzim 3 mg / 100 ml

szerintünk : (2/5)
szerintetek: (1/5)

Címkék: 3/10 schwarze dose 28

Kobra

 2011.04.10. 08:30

Új doboz régi íz. sajnos.

Címkék: érdekesség kobra 5/10 buszesz

Nincs vége!

 2011.03.24. 09:51

Már jó ideje nem írtam az oldalra, most visszatérek. A porondon van 6 energiaital, amit érdemes tesztelni, írni róluk 1-2 információt. A régi kedvencem a Tiger új színben tűnt fel, megérdemel egy komplett bejegyzést. Egy-két hír is történt hazánkban az energiaital gyártással kapcsolatban, amit szintén érdemes lesz górcső alá venni.

Effect Sugarfree

 2010.12.08. 07:00

Ezt a gyors bejegyzést most nem tesztenk szántam, ugyanis nem vagyok benne biztos, hogy csak az itallal volt-e valami, vagy ténlyeg ilyen szar íze van. Igen jól olvastad, hihetetlenül szar íze van, annyira, hogy az már ihatatlan, az Első korty után köptem is kifelé és most elhihetitek hogy nem túlzok. Nagyon-nagyon savanyú, mintha citromlevet öntöttem vola fel egy kis ecettel majd ezt megittam volna. Marhára nem erre számitottam, hatalmas csalódás ez az ital. Ne igyatok ilyet. Tényleg ne! Úgyis fogtok... Tudom...

szerintünk : (0/5)
szerintetek: (3/5)

Címkék: érdekesség 1/10

süti beállítások módosítása