Red Bull Energy Shot

 2010.02.14. 11:56

bikarúgás

Sokat hallatott már magáról a tesztben foglalt energia löket-ital, és most megjelenik az oldalon is. Nap-mint nap elmegyek az üzlet mellett ahol kapható, de még egyszer se jártam bent (ahol egyébként kapható Burn Energy Shot is). Ezen a linken meg mutatom, hogy hol lehet hozzájutni, legalábbis azt, hogy én hol szereztem be. Az ára miatt csak egyszer kóstolós, így 690 Ft körül durva. Tegyem hozzá, hogy ahol vettem, a cím mellett van egy éjjel-nappali zöldséges, na ott maj' 800 Ft- érdekes egyébként, hogy alig lehet kapni, itt meg egy helyen a szinte egy helyen (tegyem hozzá, lehet nagy Red Bullt és üvegeset is kapni). Naiv nénike lökte nekem a showdert, hogy ne igyam meg (az egyébként egy kortyból álló terméket) egyszerre, mert az nem tesz jót. XĐ

A kép ne tévesszen meg senkit. A normál doboznak csupán negyede, 60 ml-es kis műanyag Pet palack, amire fólia van ráhúzva. Praktikus, - ha utána nagyinak adom, és tudja szállítani a vizeletet az orvoshoz - mert kupakkal van ellátva, tehát visszatekerhető. De miért, amikor 60 ml, egy, és VALÓBAN CSAK EGY KORTY. Mindegy! Tünteően felesleges. Egyébként megjelenésre nagyon jó, a mérete miatt ampulla hatása van. Egyébként szüleim azt hitték, hogy reklám (bemutató) termék.


Az energy shot külsőleg nem tartalmaz egyéni extrákat, csupán a mérete ami miatt jellegzetes. A kupakon látható még a logó, ami élőben designosabb, mint a képen de különlegességet nem okoz a terméknek. Az alapból ráillesztett fólia nem tartalmaz magyar leírást, osztrákúl adják nekünk az infót. Kapunk helyette egy 1,5×2 cm-es pici betűmérettel felfestett matricát, amin lényeges információt nem olvasunk. Fontosnak találták ráfirkálni, hogy alkohollal ne fogyasszuk, az összetevőből, csak néhányat írnak rá, majd mellé írják vésik "...lásd az üvegen". Keresem-keresem az üveget, jaj bazz', a műanyag palackra gondoltak. Ha nem írnak rá semmit beljebb vagyok, és fizetek 50 Ft-al kevesebbet - köszönöm!

Az extra, amiért "fúdejó" a terméke: a tartam. 100 ml termék tartalmaz: 1667 mg taurint, és 133 mg koffeint. Számoljuk át, mert a palack csak 60 ml-s: 1000 mg taurin, 80 mg koffein. Egy normál energia ital, ami tegyük 250 ml-es, 100 ml-je tartalmaz 32 mg koffeint, és 400 mg taurint. Aki nem igazán értené, alább egy táblázatban ábrázolva láthatja a lényeget. Egy 250 ml-s (átlag, normál) energiaital simán fedezi a 60 ml-s nevezett terméket.

(mg) koffein taurin
Red Bull Energy Shot - 60 ml
80 1000
Red Bull Energy Shot - 100 ml 133 1667
Átlag energiaital - 100 ml 32 400
Átlag energiaital - 250 ml
80 1000


Akkor most mi van? Nincsen semmi! Ahhoz, hogy igazán felpörögj ebből hármat kéne meginnod. Ha bírja a pénztárcád. A lényeg, hogy az adalékok kevesebb folyadékban vannak tárolva. Ugyanezt egy normál dobozos energiaital is fedezi, és hatszor olcsóbb.

Legalább az íze jó lenne! De nem az. Erőteljesen karamellás/édes, nagyon gyengén tutti-frutti. Már várnánk tőle a szirupformát, de csak sima folyadék. Jah, és szénsavmentes. A színe átlagos, kellemesen sőr színű, de ettől nem fogok fejre állni. A Red Bull hivatalos weboldalán fent van a termék. Kapható továbbá cukormentes verzióban is.

Összességébe értem, hogy mit akar ezzel elérni a gyártó, egy korty és kész az energia löket, de a Red Bull ismét csökkent a szememben - csak tekintsük meg a  Red Bull kólát -  ponthatárokat súroló szenvedtetés, amely alantas szándékát, hogy minél többet kaszáljon parasztátverő ténykedéseket visz végbe, és vitelez ki. Nem kérem...

3/10

forgalamzó (mo-n) DrinkDuo Kft.
származási hely Ausztria

koffein / taurin / energia - 80mg / 1000mg / 116kJ (60ml-ben)

szerintünk : (1,5/5)
szerintetek: (5/5)

Címkék: red bull shot 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr941756887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolvanovsky 2010.02.15. 19:53:05

hu ijent is má miaota kerestem, ilyenböl monster-es is van az komoly lehet ...
kösz hogy irtad,mutatad h hol veted ...

mokas_gizi 2010.04.13. 00:28:44

Én még nem ittam ilyet,de szerintem pofátlanul drága 2-3x drágább mint a 250ml-s...

Azért kíváncsi lennék arra, hogy külföldön mennyínyiét adják nem csodálkoznék ha ott ugyanannyi vagy olcsóbb lenne mint a 250-es...
süti beállítások módosítása