Power Up

 2009.12.30. 12:55

német mennyiség

Félelmetesen csúnya kék palack. Sejtelmesen áttetsző, a szürke kupak és matrica rajta még ijjesztőbbé varázsolja. Vajon honnan ez a szörny?
Német import ugyancsak mint az utóbbi idők egynehány itala. (És még egy lesz.) Ott követtem el hibát, hogy nem tettem hidegre mielőtt teszteltem. Talán ezen még javíthatok egy picikét. Kitettem az ablakba. Fent írtam már, hogy durva a megjelenése az italnak. Nagy kiszerelésben kaptam meg (1,5 liter), de létezik belőle kicsi fém doboz 0,25-ös is (Kehes oldalán van is egy kép róla). Ez a nagy SupermarktCheck.de oldalon 1,29 €, itthon ~350 Forint körüli ár, ami nem olcsó tekintve a Kobra, Vipera, BlueBear stb. italok árait. Ennyire minőségi lenne?

Googleban rákeresve több helyen is megtaláltam, legyen az horvát, amerikai, német, román oldal. Ezek szerint több helyen forgalmazzák. Mivel itthon még nem igazán találkoztam vele, ezért nem tudom, hogy milyen helyet foglal el az energiaitalok piacán, de ezek szerint annyira rossz nem lehet. Hivatalos oldalát nem igazán találtam neki, egy másik oldalon sikerült felfedeznem egy Power Up Energy Drink nevezetű italt, valami amerikai cucc, de köze sincs a most tesztelt termékhez.

És valóban annyira nem rossz. Na jó, ebben a kijelentésben volt némi rosszindulat. Nem sok energiaital van - pláne olyan ami jó minőségű - amely nagy kiszerelésben is árulja italát. A Power Up már valahol nyitásnál bizonyított egyet, mert elég kellemes illattal ajándékozott meg. Egy minimális hűtés után már jobban körül tudom írni ízét. A szénsavassága pont megfelelő, az íze savanykás-édes, majd marad a savanykás íz - középhosszú távon. Nem vészes, nekem már kicsit túl savanykás. Valahol tutti-fruttit szerettek volna készíteni.

A kék palack normál színű italt rejt. De lássuk, milyen tartalommal rendelkezik a Power Up. Nem kell sokáig nézegetni, hogy kiderüljön, nem sokkal különbözik egy normál energiaitaltól, kevesebb koffein és taurin, de csak minimálisan. Egyébként van benne Glucuronolactone, amit a szótárak nem tudnak pontosan megfejteni, de tudom, hogy nem lehet annyira nehéz. Szőlőcukor? Nem gondolkodom rajta. 

Létre kéne hozni egy új címkét, ami kifejezetten pezsgőhöz ajánlana energiaitalokat. Ez köztük lenne. Olyan ez, amit az ára miatt se, az elhanyagolható íze miatt se, megjelenése miatt se vennék. Nincs benne különleges, ami meg számítana, az is kevesebb. Valahol jobb mint a kobra, de nem fogott meg.

forgalazza az euban: SIG-Import GmbH.

koffein / taurin / energia - 25 mg / 38 mg / 200 kJ (100 ml)

szerintünk : (2,5/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: power up

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr931632486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása