Voodoo

 2010.08.14. 15:08

"Magic people, voodoo people!"

Ahogy a jó őreg The Prodigy is megénekli a Voodoo People számában. De ki, vagy mi is az a vudu?
A vudu egy vallás, jelentése: isten, lélek, szent tárgy. Egyébként számos módon írják: vadu, vaudoux, vaudou, vodou, voodoo, mi magyarosítva "vuduzzuk". Részletes, összetett vallás. Manapság mindenki hallott már róla, de sokakban csak az maradt meg, hogy egy babát szúrkálnak, ezzel a baba akire kivetítik az egyes személyt, valamilyen rossz fog vele történni.

És, hogy mi köze van ennek a voodoo energiaitalnak? Semmi. Persze nem lehet a termék neve: "egy energiaital a sok közül", vagy "fekete kupakos szokásos", stb. Honnan ismerős a palack? Hmm, láttam már ilyet, többször is, de minimum kettőször: Angel Pizza, Leszarom. Tovább megyek, ugyan az a palack gyártó; ezt taglalhatnám az egyforgma kupakon, a megszokott matricázáson át, a tartalomig. Utóbbit ki is fogom tárgyalni, de egy tuti bizonyítékot tárok fel. Az alábbi képen a fent említett két energiaital és a Voodoo palackja van egymás mellé téve.

Az, hogy a matricázáson a szöveg mind a három italon ugyan az a szöveg, már nem is meglepő. Tartalmilag, tehát ízileg és ugyan olyan energiaitallal van dolgunk. Ami a legnagyobb változás csupán a három palackon háromféle módon jelölik a szavatósságot: A voodoon bélyegzővel nyomták rá, a Leszaromon a palackon jelölik, az Angel Pizzáén pedig a matrica alapból tartalmazza.

Ízben már egy megszokott termékkel van dolgunk, ugyan olyan mint a fentiek. Édes, műanyag, tutti-frutti. Már túlságosan megszoktam, csak azért nem annyira rossz, iható. A matrica is elmegy, változatosságot ad a palacknak. Középen egy deformált fej, a háttérben kék kriszkrasz és voodoo szömeg nagy sárga betűvel.

Valami csak van amiben különbözik. A forgalmazó természetesen más, de nem marad ennyiben az érdekesség. Interneten találtam két képet, ami azt próbálja bizonyítani, hogy létezika  Voodoo más kiszerelésben is. Találtam oldalt dobozos Voodooról, ami furcsán gyanús, mert a úgy fest, mint ha egy RedBullos dobozra lenne rátekerve és ragasztva kép nyomtatott voodoo logóval. Ugyan ez az érdekesség egy Voodoo Shottal is szembeötlik, mindazonáltal egy gyógyszeres üvegcsének tűnő álcázással. Nem tudom... (A képet ide klikkelve tekintheted meg!) Igaz, kétségekkel teli ital, az mégis jó ponttal írható a nevére, hogy az V. Nemzetközi Füzestuning Autó Kiállíáson is a termék biztosította a szomjúság elleni védelmet.

A Voodoo energiaitalnak hivatalos weboldalát nem találtam, de interneten több helyen jelen van, mint más energiaitalok, ez is plusz pont. Hogy feldobjam a bejegyzést bedobom a Voodoo People klipjét, igaz Pendulum feldolgozása a The Prodigy-nek, de valójában ez a mix nekem jobban tetszik. Megszokott ízek, megszokott forma, megszokhatatlan formula. Ez a Voodoo energiaital.

4/10

forgalmazó egyéni vállalkozó / Hort

tartalom 100 ml-ben:
koffein 32 mg, taurin 400 mg
energiatartalom 133 kJ

szerintünk : (2/5)
szerintetek: (3/5)

Címkék: voodoo 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr192198573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borote 2010.08.19. 07:52:48

Itt ugyan kicsit (na jó, nagyon) OFF leszek, de hát még mindig nincs ajánljunk energiaitalt poszt :P
Szóval :D
Az Euro-s boltokat ajánlom a figyelmetekbe, most kóstoltam meg az american DREAM nevű italt, és egész finom - a doboza szerint erdei szamóca ízzel bír, de ezt majd eldönti, aki kóstolja ;)

kacsa123 2010.09.18. 21:30:30

A palackgyártó nem biztos hogy ugyanaz.kismillió cég gyárt ilyen formájú palackot.a logó ami a palack lábán van pedig csak a fű
úvószerszámot gyártó cég logója.Ami pedig a Ria-Plastex kecskemétről.A magyarorszaági utángyártott fúvószerszámok 70 %át gyártják itt,ugyhogy ezt a logót elég sok palackon észre lehet venni.Mondjuk 2 éve más lett a logó. www.riaplastex.hu
süti beállítások módosítása