Bios Life E™ Smart Energy

 2010.07.27. 13:52

intelligens energia

Több értelemben is különleges ital a most tesztelés alá vetett Bios Life E™ terméke, a Smart Energy Drink. De kezdeném először a marketing szöveggel. A gyártó különböző terheléseket tekint szem előtt, nem mindíg ugyan azért kell a plusz energia. A Reggel szokásos kihívásokat megkülönbözteti az esti buliktol. Továbbá közlik velünk: "egy új nemzedék energiaitala. Gondosan kiválasztott, természetes összetevőivel nemcsak energiával látja el szervezetét, hanem  értékes antioxidánsokkal illetve elektrolitokkal is, ráadásul fokozza szellemi „frissességét“. A tökéletes „társ“ a nap minden kihívásához!"
Mit kínál még a termék? Kézzel válogatott, japán Matcha-zöldtea fokozott energiát szállít a szervezet és az agy számára. Az immunrendszer védekezőképességét erősítő antioxidánst is tartalmaz: ORAC érték adagonként = 2500 μmol TE. A már említett elektrolitok mellett a a frissítő gránátalma-mangó-aroma gondoskodik egy fantasztikus ízről, és ha ez még nem lett volna elég ott kalóriaszegénység, dobozonként 2 kcal.
Fenti katyvasz egy olyan szövegkörnyezetbe volt található, ahol a smart energyt fellegek közé magasztalták a "rendkívüli", "fantasztikus", "különleges", "..még több előnyt", "tökéletes" szavak többször is előfordultak a leírásban.

Mi is az az elektrolit? Elektrolitnak nevezzük azon folyadékokat vagy szilárd anyagokat, melyek elektromos áram vezetésére képesek. Bővebb leírás Google vagy Wikipédia, de aki nem ért az elektrokémiához, az ne menjen mély irányokba, mert könnyen belebonyolódhat.
Az antioxidáns már egy fokkal könnyebben értelmezhető. Antioxidáns alatt leggyakrabban az élő szervezetben, illetve a táplálékban található, természetes vagy mesterséges vegyületeket  értjük. Bizonyos helyzetekben például: stressz, vagy más betegségek miatt, a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben az antioxidánsok hatása, és mennyisége is csökken. (Bővebben: Google, Wikipédia.)
Mi az ORAC érték? (Oxygen Radical Absorbance Capacity)  egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére. Minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását. 100 g assalt szilva  5700 ORAC érték, ugyanennyi mézben már csak 1640, amíg őszibaracban csak 170. Ezen a linken további jó példát találhatunk.

Olyan leírás, hogy az összetevők pontosan milyen mennyiséget tartalmaz, nem kapunk. Néhány információ kiderül (a weboldalán lehet tájékozódni), de hogy ha áttudnám számolni, mennyi koffeinnek megfelelő energiát tartalmaz a smart energy speciális összetevője, akkor bizony gratulálnék magamnak. Amit tudni lehet, hogy vitamint sokat tartalmaz. Csak egy példa: B12-ből átlagosan huszonhatszor többet mint egy normál energiaital, ami 8333%-a a napi értéknek. Ez az érték tápanyagonként változik, de érdemes megtekinteni, hogy cukrot, vagy zsírt egyáltalán nem találni benne.

Tegyük fel, amit eddig tudunk, az bíztató, sok jó információ. Rendkívűl fellendít, nagyon finom, különleges összetevők... Lássuk mit tapasztalunk normál esetben. Úgy habzik mint egy sör, nagy bubikkal. Megáll a hab a pohár tetején - egy-két centi - majd a nagy bubik rátapadnak a pohár szélére. Nem túl biztató, igaz fogyasztás előtt enyhén megráztam, de ez előírás a smart energy fogyasztása előtt. Szénsavas, hálistennek a bubi az valamilyen szinten feljavítja az italokat. Nincs annyira rossz mint a Red Ginseng, - eddigi legrosszabb folyadék amit valaha ittam - de egyáltalán nem finom. Gránátalma por? Mangó por? Ez nem olyan. Áfonya bizony, méghozzá a romlottabb. Először édesnek, majd keserűnek, szájfacsarónak érezni. Ehhez hozzátársúl ami megjobban elrontja, az orrodban is érzed. Nem finom. Nagyon tömény, nem jó.

A külső pedig szép. Egyszerű, bordó és ezüst színek keveréke, érdekes vágásokban. Az "E" betű is designos középen, amiben egy háromszög van elhelyezve mintegy design elem szintén. A doboz tetején, a nyitófül mellett a Red Ginsenghez és a Cocainehoz hasonlóan véknyan szöveg van elhelyezve, amitől megilyedek, hogy valami kóreai katyvaszt ittam, de a doboz oldalán nyugtával olvasom a Ball márkajelzést.

Fogyjunk egészségesen, igyunk jó, de érthetetlne összetevőkkel, szép megjelenésű dobozbol, rossz ízű energiaitalt, csupán 1300 Ft-os, akciós(!) áron (24 gyűjtő esetén). A terméket egyébként nagyon könnyű beszerezni, interneten bárhol meglehet rendelni. Még jó, hogy ilyen terméknek van weboldala, több is. Szépen összeszedett, sokat fizettek érte, csak kelljen az ital, meg a többi Bios Life termék is. Igazából csak két baj van a termékkel, az ára és az íze. Ha minden más igaz, amit írnak róla akkor egy normális áron pöpec lenne. Persze ilyen összetevőkkel drága egy ilyen termék előállítása, pláne, hogy ha az fogyókurás termék. Nem tudok jószívvel az italra gondolni. Ha még egyet lekéne lökni a torkomon... Legalább ma sokat tanultunk, egyébként meg bízva-hízz. Jó szívvel..

3/10

Gyártó Bios Life™

energia (kb.) 8.5 kJ - 2kcal / 250 ml
(bővebb leíráshoz klikk ide!)

szerintünk : (1,5/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: 3/10 bios life

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr32179856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borote 2010.07.27. 18:27:47

Azért az elektrolitoktól nem kell megijedni :D
Ők valószínűleg a szervezet számára fontos ionokra gondoltak, amiket izzadás során nagy mennyiségben veszítünk el (pl nátrium, kálium, kalcium, magnézium, klorid és hidrogén-karbonát ionok találhatóak meg az izotóniás cuccokban.)
Vagy legalábbis remélem, és nem kénsavval javították föl :DD

No Fear Extreme Energy Drink 2010.08.02. 10:06:23

Sziasztok, nagyon tetszik az oldal, és mi is forgalmazói lettünk egy energia italnak, szeretnénk véleményeteket kérni, ez hogyan lehetséges?

Üdv: Attila
Extreme Energy Drikn Hungary

brëndon · http://edrink.blog.hu 2010.08.02. 12:10:18

@No Fear Extreme Energy Drink:
Szia!

Csupán egy dolgot kell tenni.
phate.net@gmail.com címen kapcsolatot felvenni, és tájékoztatást adni, hogy hol lehet hozzájutni a termékhez.

üdv!

Kovács László György 2011.05.01. 23:32:19

Blahánál az Akácfa sörözőben lehet ilyet kapni. :) Borzalmas az íze..

nekidreus 2011.05.02. 12:08:08

@matroznaklenni: Köszi megnézem! Am mennyibe került?

Kovács László György 2011.05.02. 12:18:15

@nekidreus: Huh, már nem emlékszem, de olyan 2-300 forint között van :D baráti..

Werbatim 2011.11.17. 19:53:09

@matroznaklenni: Jartam akacba, mar nem aruljak..:(
süti beállítások módosítása