Semtex

 2010.06.29. 16:10

exlusive e.d.

A Semtex energiaital tökéletes példája annak, amikor valami másra vársz. Hallottál már a márkáról. Láttad már interneten. Olvastál róla egy-két cikkben, és néztél róla képet. Akarva akaratlan össze futottál vele. Majd egyszer csak megszerzed. Egy kicsit elrakod, nem akarod azonnal magadévá tudni, békénhagyod. Majd amikor eljön a nap. Nem találod gyanúsnak, hogy a doboz felpattintásakor nem sziszeg az ital. Lassan a szádhoz emeled, várod a semtex hatást, azonnal meglepődsz. Mi ez?!

Szénsav mentes! "Jobb kézzel, bal váll felett" - így kell eldobni a terméket. Na ennyire nem vészes a helyzet, de bizony mondom, amikor az első kortyot lenyeltem, a tecsós almalére asszociáltam. Mint a Conrad energydrink. Almalé, enyhe kesernyés beütéssel. Nincs min tovább örlődni, ilyen íze van és kész, pont. pont!

Nincs rajta magyar, csak cseh és szlovák nyelv, az ital itthon nem kapható. Külföldiából sikerült beszerezni, itthoni árban 200-300 Ft körűl mozog(na) a fél literes kiszerelés. Nekem is ezt sikerült beszerezni, és sokallom is az 500 ml-t. Egyéni hibám, alapvetően nem szeretem a szénsavmenteset (pláne ha az:) energiaital.

A folyadékról külön képet nem készítettem, az átlagos tutti-fruttis nedűvel megegyező színe van. A doboz nem szép, inkább elmegy. Uralkodó a fekete-piros-sárga, színek, amelyeket nem túl jól alkalmaztak. Az alap háttér szín a fekete, amelyet meghatároz a sárga alapon, piros körvanallal látható semtex márkanév. A logó, ha lehet annak nevezeni, egy örvényhez hasonló tűz karika-szerűség akar lenni. Alúl-felűl piros csík, különböző dolgokat hírdet sárga betűvel, ez a rész hibás, mert semmi értelmeset nem ír. A doboz másik oldalán normál betűméret, olvasható szöveg jelzi külföldi nyelven a termék leírását. Különleges dolgokat nem tartalmaz, talán a C vitamint helyezi előtérbe, abból egy kicsit többet is tartalmaz mint más vitaminokból (100 mg / doboz).

Egy kis háttérinfó: a semtex energydrink már 1995-ben létezett, Csehországban. Gyümölcslevet kevertek össze koffeinnel, kb. ebből lett a most tesztelt nedű. Jelenleg a pinelli, ami a semtex italt forgalmazza, többféle terméket is gyárt. A semtex "shot"-ot, amiről nem kell sokat beszélni - kis mennyiségben, ugyanannyi energia löket. A semtex normál energiaitalát, amit jelen tesztben elemeztem. A semtex forte ital, regeneráló termék. Olyan elemeket tartalmaz, amely gyorsabb felszívódást, jobb koncentrációt eredményez. A semtex erektus pedig egy olyan ital, amely tartalmaz ginsenget, guaranát és hasonló hatású elemeket, amelyeknek köszönhetően jobb teljesítő képesség mellett még több más hatást is eredményez. Illetve létezik még Green Tea termék, nevéből értetödő zöld tea, nem semtex név alatt fut.

A termékről már lehet olvasni egy-két internetes bejegyzésben, és néhány magyar gyűjtő oldal is kitér rá. A semtex eredeti weboldala a semtex culture, én a fenti információkat a pinelli.cz oldaláról gyűjtöttem ki. Egy dolog, ami zavar, hogy nem igazán találtam a dobozon megjegyzést a termék szavatossági idelyéről, nincs rajta dátumról jelzés. Maga a termék nem győzött meg. Nem az az ital, amelyre szükségét érezném bevezetni hazánkban, többek között mert nincs jó íze, szénsavmentes, nincs szép csomagolásban. A pontozás is csak azt mutatja, hogy inkább mint mennyiség, éri meg. A semtex kúltúra weboldalán koktél recepteket írnak az exlusive energy drink-hez, talán ezzel próbálják javítani az ital ízét.

3/10

forgalmazó Pinelli

koffein 32 mg /100 ml
taurin 400 mg / 100 ml
energia 217 kJ/ 100 ml
C vitamin 20 mg / 100 ml
 

szerintünk : (1,5/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: semtex 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://edrink.blog.hu/api/trackback/id/tr822118868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása